Cu siguranță vă pare dificil de stat atâtea ore în casă, dar atunci când suntem antrenați într-o activitate care stârnește creativitatea vom fi uimiți chiar să descoperim cât de talentați putem fi în a face ceva delicios și hrănitor dintr-un aluat cu semințe de floarea-soarelui sau cu mac și ce jucării frumoase se pot face dintr-o bucată de plastilină sau dintr-o mică bucățică de hârtie.
1. Stau acasă și mă joc inteligent cu modelaje din aluat cu semințe
În imaginile din această primă clasificare a jocurile de creativitate din acest articol, dragi copilași, am aranjat câteva din bunătățile din aluat cu semințe modelate de Anastasia și rumenite frumos în cuptorul de la aragazul electric sau cel pe gaz. Pentru o astfel de activitate este foarte important ca cei mici să fie cu grijă îndrumați și supravegheați.
Inimioare din aluat cu semințe
Împletituri din aluat cu semințe
Peștișori din alat cu semințe
Coșulețe din aluat cu semințe
Foarte bune au fost aceste coșulețe din aluat cu semințe! Au dispărut primele de pe farfurie, căci aroma caiselor și a bucățelelor de piersică, pe care le-am aranjat în interiorul coșulețelor de aluat cu semințe, a făcut deliciul acestora.
2. Stau acasă și mă joc inteligent cu modelaje de plastilină
Dacă suntem mici (3 – 4 anișori) și ne place să modelăm fructe sau legume din plastilină, timpul va trece așa de repede că nici nu vom observa ce repede a mai trecut o zi...
Căpșunică din plastilină
Căpșunica din plastilină este unul dintre modelajele Anastasiei, când avea numai patru anișori..
Ardei din plastilină
Copilași, nu doar cu mașinuțe și vaporașe
vă puteți juca;
Și-un ardei din plastilină
Vă poate face ziua plină...
Flori din plastilină
3. Stau acasă și mă joc inteligent cu modelaje din hârtie
La pliatul hârtiei în diverse forme, dragi copilași, vă las să admirați interesantele creații ale Speranței Cebanu și ale Cristinei Iancu. Sper să vă placă și vouă iepurașii, broscuțele și costumele din hârtie cuu dibăcie modelate de Speranța Cebanu, dar nu în ultimul rând veți putea vedea un fruct făcut de Cristina Iancu prin metoda rulării hârtiei – arta quilling. Mulțumim pentru creațiile voastre frumoase, Cristina și Speranța!
Iepurași din hârtie
Broscuțe din hârtie
Costume din hârtie
Fruct quilling - cută de pepene drăguț realizată de Cristina Iancu
4. Stau acasă și mă joc inteligent cu alfabetul cu fructe
Am scris pentru voi, dragi copilași, un articol care așa l-am intitulat: Alfabet cu fructe.
Cititul poate fi una dintre cele mai inteligente maniere de petrecerea timpului, însă aici este foarte important ce se citește, așadar am notat deja pentru preșcolari și școlari o listă de 100 de cărți care merită să fie citite: 100 de cărți de lecturat pentru școlari și preșcolari – sportul minții.
5. Stau acasă și mă joc inteligent cu noi cuvinte de limbi străine
Să-ți antrenezi copilul în dobândirea vocabularului de limbă străină (engleză, franceză, germană, rusă, arabă, greacă sau oricare altă limbă străină dorită) poate fi cel mai distractiv și benefic joc nu doar pentru copii, ci și pentru adulți. Iată în imaginea de mai jos este desenul micuței mele realizat pentru tematica: It’s time for fruits! - Este vremea pentru fructe!
6. Stau acasă și mă joc inteligent cu portativul
O diversificare a programului copilașilor este oricând binevenită, așadar am să vă prezint o lecție de muzică făcută într-o manieră creativă: Portativ cu fructe
Copilași, vă place să cântați la un instrument sau cu vocea? Cu siguranță există printre voi și pasionați de muzică, așadar și învățatul unui cântecel ne va ajuta să folosim timpul de acasă cu mai multă eficiență și responsabilitate.
7. Stau acasă și mă joc inteligent șah
O altă manieră deloc plictisitoare este să te joci șah cu unul dintre părinți. Îmi place să-ți descriu o imagine superbă în care tatăl își învață copii șah și în timp ce se joacă au alături boluri cu bucăți mari de mango, rondele de ananas și cute de mere Golden sau Ionatan din care pot consuma în pauzele dintre partidele de șah.
8. Stau acasă și mă joc inteligent cu cifrele
Sunt printre noi, dragi copilași, talente la matematici?! Vă place algebra sau geometria?! Cifrele sunt printre primele noțiuni pe care le învățăm când pășim pragul grădiniței sau poate și mai devreme...
Așadar un concurs de matematică distractivă este chiar amuzant când și ceilalți membri ai familiei sunt gata să se întreacă cu tine, micul campion la cifre!!!
Am să-ți arăt niște cifre frumoase din aluat împletit de Ralu Dinu. Mulțumim Raluca pentru că ai făcut aceste cifre de premiere pentru câștigătorii de la test de religie la care am participat anul trecut și pe care îl găsiți aici: Fructe și grisine cu mac – premii la concurs.
9. Stau acasă și mă joc inteligent cu toate culorile
Sper că ați depășit vârsta când desenați oriunde ajungeți cu mânuțele, așa încât mămicile să se îngrijoreze că trebuie să șteargă poate urmele mânuțelor de pe podele sau de pe pereți... Și chiar dacă sunt printre noi și artiști așa de mici, dragi mămici faceți ca micuțul dumneavoastră artist să aibă un panou și să știe că acolo își poate exersa talentul la desen.
10. Stau acasă și mă joc inteligent un sport
Pentru că toți avem nevoi de mișcare, mereu este indicat ca să se poată practica un sport, fie că avem carantină sau nu anunțată în toată țara și nu numai la noi... Poate unii dintre copii au deja acasă amenajată o cameră pentru tenis de masă sau gimnastică, dar cei care nu au în dotare decât salteluță și poate o minge, este bine de știut că și cu atât se poate face gimnastică. Nevoită să stea în casă din cauza pandemiei de coranavirus, micuța mea exersează mișcări de balet urmărind lecțiile de balet ale fetițelor de vârsta ei, care sunt prezentate pe youtube.
Vă doresc tuturor sănătate cu ocrotire de la Dumnezeu și sporirea creativității în toate lucrurile bune!
Comentarii