Sos de roșii cu usturoi

0 Comentează
Share:

Salutare! Vă plac sosurile din roșii?

Astăzi am să vă arăt un sos de roșii cu usturoi condimentat cu cimbru uscat și pus 15 minute la cuptor după ce am presărat un praf de sare peste toate ingredientele, ca să fie bun la gust.

Sos de roșii

Sosul de roșii este excelent pentru sănătate pentru că are un conținut bogat de antioxidanți (licopenul – benefic împotriva cancerului), minerale (cupru, mangan, fier etc.), zeaxatina (pigmentul natural care ajută la menținerea sănătății ochilor) și vitamine (vitamina C existentă în 100 g roșii acoperă 21% din necesarul de vitamina C pe care trebuie să o consume un adult zilnic).

Cartofi natur ornați cu sos de roșiiSosul de roșii poate fi consumat ca atare sau condimentat cu usturoi și plante aromatice. Sosul de roșii cu usturoi este foarte bun pentru ornarea mâncărurilor din cartofi, fripturilor, blaturilor de pizza, pastelor cu ciuperci, frigăruilor din legume, fileului de cod sau de crap la cuptor (fripturilor de pește care este bun de mâncat - cel care are solzi și aripioare și carnea proaspătă), chifteluțelor, etc.

Usturoiul aromatizează grozav de bine sosul de roșii, căci întărește imunitatea consumatorilor.

O aroma deosebită pentru sosul de roșii este dată și de câteva frunze de dafin puse pentru 10 -15 minute în sosul de roșii tocmai scos din cuptor.

Vezi și:

Usturoi - 10 beneficii picante

Ceapa și beneficii ei