Salutare tuturor! Cu toate că am avut parte de o primăvară capricioasă cu multe ploi, mi-am propus să vă scriu astăzi o rețetă de băutură răcoritoare din trandafiri de dulceață, excelentă pentru vremea caldă, iar dacă e frig se poate bea ca un ceai călduț.
Ceșcuță cu sirop de trandafiri de dulceță

Ustensile necesare pentru obținerea siropului natural de trandafiri de dulceață:

  • oală cu capacitate 5 l,

  • o sită mare,

  • un cuțit pentru tăiat lămâile,

  • un polonic,

  • o paletă de plastic pentru amestecat mierea în lichidul obținut din fierberea petalelor de trandafir.

    Petale de trandafir

Ingrediente pentru siropul de trandafiri de dulceață

  • 1 kg de petale de trandafiri de dulceață,

  • sucul de la 2 lămâi,

  • 2,5 – 3 litri de apă și miere pentru îndulcit băutura de trandafiri de dulceață.

    Petale de trandafir de dulceață

Mod de preparare al siropului de trandafiri de dulceață

Se adună petale de trandafiri de dulceață, cam un kg de petale și se pun într-o sită și se spală sub jet de apă, apoi se pun la firt într-o oală, cu 2,5 -3 litri de apă.

După 5 -10 minute de fierbere în clocot, se scurg petalele de trandafir și vom obține un lichid de culoare trandafirie cu parfum plăcut de trandafiri de dulceață.

 

Se adaugă zeama de la cele două lămâi și apoi se lasă la răcit; abia după răcire se poate îndulci cu miere. Siropul de trandafir de dulceață se poate bea la întâlnirile cu cei dragi, când pe mese sunt platouri cu biscuiți cu nuci și fructe uscate.

 

Multă sănătate tuturor!