Sirop de tămâioare – beneficii pentru sănătatea ta!

0 Comentează
Share:

Salutare! Astăzi ne oprim călătoria pentru a savura un sirop de tămâioare și cu bucăți de gheață, ca să fie mai răcoros și să ne placă să facem o vizită prin fabrica de sucuri, care mai de care mai bune din fructe autohtone (mere, vișine, cireșe, piersicii, caise, etc.) sau exotice, dar mai atractiv ca toate veți vedea astăzi este siropul de tămâioare cu parfumul specific și nu e de neglijat că cel făcut acasă e cu mult mai bun, căci delicatele flori de tămâioară trebuie culese una câte una și așa compania cu cei ai casei e mai frumoasă când suntem la cules de flori sau fructe pentru obținerea siropurilor.

Sirop de tămâioare - beneficii pentru sănătate!

Există mai multe soiuri de tămâioară (exemplu: tămâioare albe, cele de nuanță liliacee sau de un mov intens), dar cele din care se obțin siropuri sau săpunuri de culoarea smaraldului sunt desigur tămâioarele de nuanțe de violet intens. După etapa de cules a florilor de tămâioare se parcurg toate procesele de preparare pentru sirop:

Sirop de tămâioare - beneficii pentru sănătate!

1. Spălarea florilor

2. Fierberea în cantitatea de apă dorită în funcție și de cantitatea de flori utilizată pentru sirop.

3. Lăsarea fierturii de tămâioare să se răcească timp de 15 -20 minute.

4. Scurgerea lichidului obținut după fierberea florilor de tămâioare.

5. În vasul emailat în care a fost scurs lichidul fierturii de tămâioare se adaugă îndulcitori naturali (exemplu: zahăr brun sau din trestie de zahăr) și se poate pentru a obține o culoare ca cea din imaginile din articol să folosiți combinații cu sucuri proaspete de fructe ( exemplu: zeamă de lămâie).

Veți observa că prin amestecuri de zeamă de fructe, lichidul obținut de la fierberea tămâioarelor își schimbă culoare din smarald sau albastru închis se va face vișiniu intens sau roz – trandafiriu ca cea a mustului din struguri de viță nobilă.

Și de ce bun este siropul de flori de tămâioară pentru întregul organism?!

Beneficiile consumului de sirop de tămâioare

1. Te scapă de tuse! Ceaiul de flori de toporași (tămâioară) sau sirop de tămâioare obținut prin adaos de suc de fructe acrișoare (lămâie, corcodușe, etc.) este grozav de bun când gâtul se luptă cu tuse, răgușeală sau guturai.

2. Calmant în cazul amigdalitei! Te supără amigdalele inflamate, ei bine o cană de ceai de toporași sau de sirop de tămâioare cu zeama de la o lămâie ( la un ltru de sirop îndulcit cu zahăr brun sau cu miere, după ce a fost lăsat să se mai răcească), timp de o săptămână îți va restabili starea de bine.

3. Luptă împotriva cancerului! Este recomandat consumul zilnic de flori și frunze de toporași într-o salată de verdețuri, cu bucăți de avocado proaspăt și fulgi de migdale sau de băut zilnic sirop de toporași (sirop de violettes) pentru a avea eficiență în lupta împotriva cancerului.

4. Calmează sângerările bucale! Aftele și sângerările bucale trec repede dacă se face gargară dimineața și seara cu ceai de toporași. Încearcă și vei vedea cât de benefic este să folosești ceaiul de toporași!

5. Sănătatea pielii și strălucirea părului! Consumul de sirop de tămâioare este benefic pentru menținerea sănătății pielii, iar săpunurile naturale realizate cu fiertură de tămâioare sunt grozave pentru grăbirea procesului de vindecare în caz de rănire a pielii. Pielea scalpului se poate vindeca de mătreață cu spălări în ceai de toporași, așadar bucură-te de sănătatea părului cu un spălat în ceaiuri de lavandă și toporași.

Vă dorim sănătate cu bucuria savurării sucurilor naturale!