Schimbă lumea ta - Festival Licurici - Comișani, 2023

0 Comentează
Share:

Salutare! Astăzi vă voi scrie despre un eveniment deosebit din punct de vedere spiritual și cultural pentru comunitățile din Dâmbovița, căci pe data de 06. 05. 2003 a avut loc la Comișani un festival remarcabil pentru copilașii participanți împreună cu părinții lor, anume: Festivalul de Licurici – Comișani, 06. 05. 2023, cu sloganul "Schimbă lumea ta".

Schimbă lumea ta - Festival Licurici - Comișani, 2023

Înainte de începerea programului Festivalului de Licurici de la Comișani, la ora 9. 30 copilașii au putut participa activ la activitățile cu tematici spirituale, familiarizându-se cu istorioare din Egiptul Antic, despre istoria spicelor grase și ale celor slabe din visul pe care Iosif a reușit cu ajutorul inspirației lui Dumnezeu să-l tâlcuiască și să ajungă astfel Prim-ministrul Egiptului, salvând Egiptul de foamete ce a durat timp de șapte ani, dar și propria familie de la nimicire.

Schimbă lumea ta - Comișani, 2023Copilașii au făcut semne de carte cu imaginea unui spic de grâu, semne de carte realizate din bucăți de carton cu imaginea spicului de grâu și pamblică aurie trecută prin găurile date în desenul de spic de grâu, pentru ca aceasta să creeze aspectul de boabe de grâu.

 Programul Festivalului a început la ora 11. 00 cu alinierea copiilor pe grupele cluburilor participante din diferite localitățile din Județul Dâmbovița. Copilașii Clubului Iosia au purtat pe cap coroane galbene, ca cele din imaginea de mai jos, simbol al încoronării băiețelului Iosia.

Schimbă lumea ta - Festival Licurici - Comișani, 2023

În imagini veți putea vedea sloganul Festivalului de Licurici – Comișani, 06. 05. 2023, pe care l-au aranjat din litere mari colorate. Cuvintele sloganului Festivalului Licurici - Comișani „Schimbă lumea ta”, cuvinte pe care copilașii și instructoarele l-au avut de laminat și pentru semnele de carte,

Schimbă lumea ta - Festival Licurici - Comișani, 2023ce le-au împărțit împreună cu o carte familiilor din sat, după spectacolul de poezii și cântece prezentate frumos pe rând de fiecare dintre copilașii veniți, și după o masă plină ca de nuntă cu aperitive din legume, șnițel de pui și brânzeturi, cu deserturi și cu sucuri de fructe pregătite de instructorii și părinții organizatori ai Festivalului de Licurici – Comișani din 06. 05. 2023.

Schimbă lumea ta - Festival Licurici - Comișani, 2023Sloganul Festivalului de Licurici „Schimbă viața ta” este unul ambițios, căci necesită de cele mai multe ori schimbare nu doar la nivelul activităților zilnice, dar și ca stil de viață, căci sănătatea fiecăruia dintre noi depinde de modul de alimentație pe care îl avem, ce bem, câtă mișcare facem, cum ne gestionăm emoțiile, cât suntem de implicați pentru copii noștri renunțând la fumat sau la consumul de alcool pentru binele nostru și al lor, cu o viață în curăție fizică și morală.

Schimbă viața ta - Festival Licurici - Comișani 2023Într-o singură frază aș concluziona: Cât trăim ceea ce ne spune Dumnezeu în Sfânta Scriptură că este bine să facem păzind cele 10 porunci scrise în Exodul capitolul 20 și în ce privește mâncărurile curate și necurate menționate în cartea Leveticului!