Sarmale de post în frunze de viță-de-vie

0 Comentează
Share:

Salutare! O nouă postare cu sarmale de post în frunze de viță-de-vie.

Cu siguranță ați mâncat sarmale de post (cu nucă) în frunze de viță-de-vie!!!

Desigur ați mai cerut o porție la sarmalele de post!

Sarmale de post în frunze de viță-de-vie

Ingrediente și mod de preparare pentru sarmalele de post în frunze de viță-de-vie

Pentru sarmalele de post în frunze de viță-de-vie sunt necesare frunze de viță-de-vie proaspete, puse în borcane cu zeamă de lămâie cu apă și sare și lăsate așa în frigider timp de o săptămână.

Sarmale de post în frunze de viță-de-vie

Când ne hotărâm să pregătim sarmale în frunze de viță-de-vie vom merge la frigider și vom căuta frunzele de viță-de-vie puse în zeamă de lămâie cu apă și sare după gust.

Pregătim compoziția pentru umplut sarmale din: 2-3 cepe tăiate mărunt (după ce le-am curățat de coajă și le-am spălat bine), 2 morcovi răzuiți mărunt, 2 țeline mici curățate, spălate și răzuite mărunt, ½ Kg de orez, 1 lingură de condimente din legume, miezul de la 10 -15 nuci foarte bine mărunțit, sare după gust.

După ce am fiert 10- 15 minute, toate aceste ingrediente pentru compoziția de umplut sarmalele de post, se lasă la răcit puțin și se scot frunzele de viță-de-vie din zeama de lămâie în care au stat la borcane, apoi urmează procesul de umplere a frunzelor de viță-de-vie pentru a forma savuroasele sarmale de post în frunze de cea mai nobilă viță-de-vie pe care o avem în grădină.

Iată sarmalele sunt puse la fiert într-o oală mare, în straturi presărate cu bulion de roși sau și cu ardei și se lasă la fiert circa 30 de minute.

 

Sărmăluțele în frunze de viță-de-vie sunt excelente cu smântână și mămăliguță.

Pentru cei care preferă rețete tradiționale românești, vedeți și:

 

Sarmale cu orez, nuci și migdale

Sarmale cu turmeric în frunze de podbal