Sărăţele cu chimen

0 Comentează
Share:

Sărăţelele cu chimen sunt crocante şi pot fi consumate de cei mici sau de cei mari, la un picnic cu prietenii.

Sărăţele cu chimen

Sărăţelele cu chimen sunt recomandate mai ales când există disconfort al stomacului, căci se ştie foarte bine că seminţele de chimen sunt eficiente pentru calmarea colicilor intestinale şi pentru stimularea funcţiilor gastrice, balonări, etc. Datorită proprietăţilor sale de stimulare a lactaţiei, chimenul este recomandat şi femeilor care alăptează.

 

Ingrediente pentru sărăţelele cu chimen

  • 500 g făină,
  • 150 ml ulei de seminţe de floarea-soarelui,
  • 200 ml apă,
  • 25 – 30 g de pudră de chimen (aceasta se poate obţine din seminţe de chimen trecute prin râşniţă),
  • puţină sare.

Mod de preparare a sărăţelelor cu chimen:

Într-un vas se pun toate ingredientele, se amestecă şi se frământă până se obţine un aluat potrivit ca şi consistenţă. Se mai adaugă puţină făină dacă este prea moale şi se lipeşte de degete atunci când îl frământăm, iar dacă compoziţia este prea densă se mai adaugă puţin ulei.

Apoi întindem aluatul şi îl tăiem fâşii pe care le răsucim spiralat. Fâşiile de aluat vor fi apoi aranjate pe o tavă unsă cu puţin ulei şi se pun la cuptor la foc potrivit până se rumenesc un pic. Vă asigur că vor fi atât de repede consumate, cât ai clipi din ochi. La mine în familie aşa s-a întâmplat; ba mai mult chiar după ce sărăţelele cu chimen au dispărut din castron, toţi se întrebau dacă acestea au fost...