Sănătate prin 10 activități recreative pe timp de vară

0 Comentează
Share:

Vara este anotimpul care oferă o largă paletă de activități recreative benefice pentru sănătatea copiilor și nu numai. Esți adult și ai nevoie de un program care să-i țină pe copii ocupați cu activități recreative pe timp de vară, atunci aici vei putea descoperi 10 activități recreative ce se pot face pe timp de vară.

Sănătate prin 10 activități recreative pe timp de vară

1. Desenul pe asfalt – sănătos de bun pentru dezvoltarea copiilor! Copiilor le place să desene și chiar să învețe o limbă străină prin desenele pe care reușesc să le facă pe asfalt. Oferiți-le copiilor șansa să-și dezvolte talentul la desen prin ocazii de a desena pe asfalt alături de alți copilași; aceasta va ajuta copilul la o bună sănătate emoțională.

Sănătate prin 10 activități recreative pe timp de vară2. Sănătate prin mișcarea în aer liber la toboganele din parc! Vara copii se pot juca la toboganele din parc și mișcarea este bună pentru sănătatea lor, căci plimbările prin parc le oferă un loc bun de distracție.

Sănătate prin 10 activități recreative pe timp de vară3. Scăldatul și practicarea înotului pe timp de vară – recreație sănătoasă pentru copilași și adulți! Băile și înotul în ape curate sunt eficiente pe timp de vară pentru fiecare dintre noi și pot constitui ocazii recreative atât pentru copii, cât și pentru adulți, dacă scăldatul și înotatul se face în ape curate și bine amenajate atât pentru cei mici, cât și pentru mari.

4. Realizarea de colaje cu scoici și pietrice sau alte resurse naturale! Colajele făcute din frunze, din grâne, din pietricele, din bețișoare, din scoici sau din alte resurse din natură sunt foarte atractive pentru copilași și îi ajută să învețe în mod armonios despre natura care îi înconjoară și le dezvoltă abilități creative atât pe plan tactil, cât și vizual-olfactiv.Sănătate prin 10 activități recreatve pe timp de vară5. Vizitarea grădinilor botanice și a parcurilor amenajate cu flori diverse – sănătate la cub pe timp de vară! Copii și adulții au ocazia de a vizita grădinile botanice și parcurile cu flori viu colorate care fac frumusețea zilelor de vară, dar pot de asemenea să descopere o varietate de plante pe care doar în lunile de vara le putem vedea înflorite – frumusețe naturală ce rezonează adânc în suflet și dezvoltă pasiunea pentru frumosul estetic natural. Imagine de mai jos: Peisaj cu flori, Parc Dentrarium, Chișinău.

Sănătate prin 10 activități recreative pe timp de vară6. Drumeții în zonele de munte pentru mișcare și savurarea aromelor fructelor de pădure – sănătate pentru fiecare dintre cei ce vor să se bucure de ele! Atât copii și adulții se pot bucura pe timp de vară de recreții apetisante în zonele de munte, unde se găsesc cu ușurință fructe de pădure și plante medicinale specifice, grozav de bune pentru sănătate.

Sănătate prin 10 activități recreative pe timp de vară

7. Realizarea de activități cu scoici – trend de vară pentru recreație sănătoasă! Cu scoicile adunate pe timp de vară se pot face obiecte frumoase, se pot decora poșete și felicitări.

8. Zbenguitul în fața blocului – sănătate pentru cei mici pe timp de vară! Joaca în spațiile amenajate din apropierea locurilor de joacă sub supravegherea adulților sunt ocazii de relaxare, de comunicare și de bună dezvoltare fizică pe timp de vară – sănătate pentru cei mici!

9. Fotbal cu conul #coneball pe alee cu adulții și copii! Și mici și mari se pot juca pe timp de vară fotbal cu un con (coneball) pe aleea din împrejurimile locațiilor în care se găsesc și acest joc este benefic pentru construirea de relații puternice și frumoase între copii și părinți – recreație sănătoasă pe timp de vară.

10. Plimbare cu zburdăciune înainte de culcare – mișcare sănătoasă atât vara, cât și iarna! Înainte de culcare este benefică o jumătate de oră de plimbare indiferent de sezon și apoi practica dușurilor alternante (reci - calde) sunt foarte eficiente pentru un somn reconfortant pentru menținerea unui tonus pozitiv.