Sănătate la pahar! 5 sugestii pentru o sănătate mai bună

0 Comentează
Share:

În concediul de vară am pregătit o înghețată cu frunze de mentă garnisită cu bucăți de ananas, de mango și cu afine proaspete, totul la pahar. După ce a degustat înghețata, fetița mea a apreciat-o prin cuvintele: Sănătate la pahar!

Sub imboldul aprecierii ei voi scrie cinci sugestii pentru o sănătate mai bună. Expresia la pahar se prea poate să vă ducă cu gândul la băutură alături de prieteni…

Must și fructe

1. Prea bine chemați și prietenii la un pahar de sănătate cu smoothie-uri verzi!

Rețetele de smoothie-uri verzi scrise de autoarea Victoria Boutenko, în cartea “Revoluția smoothie-urilor verzi”, mi-au trezit curiozitatea așa încât am încercat și eu mai multă creativitate pentru sănătate, am reușit o nouă rețete de înghețată la pahar sau de tort de înghețată după cum se poate vedea în imaginea de mai jos.

Înghețată cu fructeVă recomand să citiți și cartea "Verde pentru viață" scrisă cu multă dăruire de autoarea Victoria Boutenko și vă puteți astfel familiariza cu descoperirile ei prețioase despre sucurile de verdețuri, de fructe și de legume, dar și cum se poate îmbunătăți sănătatea doar dacă se beau regulat sucuri verzi cu pulpă – sănătate la pahar.

2. Prieteni, haideți la un pahar de must!

A venit toamna și s-au cules legumele, merele, perele, nucile, dovlecii, prunele, măceșele și strugurii…

Culesul strugurilor

Nimic nu egalează mustul proaspăt din boabele aromate ale strugurilor, așadar vă invit la un pahar de must de busuioacă - adevărată sănătate la pahar.

3. Sănătate la pahar – înghețată cu fructe și mentă

Așa cum ați aflat am reușit o nouă rețetă de înghețată din frișcă cu afine, mango, stafide, papaya și ananas și frunze de mentă.

Înghețată la paharYammi, yammi ce bună a fost! Foarte ușor de pregătit, aromată și apetisantă; înghețata cu fructe și mentă este o delicatesă de zile mari - nu ratați o astfel de înghețată – sănătate la pahar!

Vezi și: 10 sortimente de înghețată cu fructe

4. Sănătate la pahar cu argilă

Nimic nu e mai valoros decât sănătatea.

Argiloterapia este recunoscută pentru incredibilele ei miracole pentru refacerea organismului uman afectat de diverse suferinți, cu recomandări de cure interne sau externe. Consumul zilnic de apă cu argilă ajută la detoxifierea organismului și în caz de carențe de minerale.

Vă recomand informațiile prețioase despre argiloterapie notate pe paginile cărții “Argila - Îngerul pământului”, scrisă de A. Goris, A. Piot și P. Goris.

5. Sănătate la pahar cu ceaiuri din fructe de pădure sau din plante medicinale

Iată că și iarna începe să se instaleze, așadar căutăm confortul căldurii din sobe sau din șeminee, sorbind în tihnă o ceașcă de ceai de fructe de pădure, de fructe exotice sau din plante medicinale de la noi din țară. Cunoaștem cu siguranța beneficiile consumului de ceaiuri și de sucuri proaspete din fructe sau din legume, mai ales în timpul sezonului rece.

Despre beneficiile consmului de ceaiuri citește articolele:

Ceaiul de mușețel – beneficii

Top 5 ceaiuri din plante medicinale existente în România