Salată de vinete

0 Comentează
Share:

Salata de vinete pe timp de iarnă se pregătește pentru masa de sărbători și este o delicatesă culinară bună dacă este pregătită cu puțin ulei de migdale sau de floarea-soarelui, un dovlecel fiert (bine scurs de apă) și sare după gust. Blendărite toate aceste ingrediente se obține o salată fină de vinete, care se poate consuma ca atare sau garnisită cu rondele de roșii, cu frunze de spanac și pătrunjel verde ori alături de salata de rădăcinoase.

Salata de vinete

Dacă vinetele (Solanum melongena – denumirea latină) sunt proaspăt coapte la grătar sau la tava din cuptorul aragazului trebuiesc curățate de coajă și lăsate la scurs pentru ca salata de vinete să fie cu adevărat excelentă mai ales pentru persoanele cu digestie leneșă, dar și pentru cei care suferă de litiază renală, căci vinetele coapte au proprietăți diuretice.

Salata de vinete

Printre rândurile scrise sunt inserate și fotografii cu salata de vinete – rețeta simplă (deja prezentată mai sus ), însă sunt gospodine care obișnuiesc să facă salata de vinete cu adaos de maioneză de ou sau de soia.

Salata de vineteFie că doriți să pregătiți salata de vinete după rețeta simplă sau cu adaos de maioneză, nu uitați ca vinetele să fie bine coapte (căci vinetele crude conțin solanină, substanță care provoacă indigestii)!