Salată de roșii cu micro-plante de floarea – soarelui

0 Comentează
Share:

Bună ziua!

Vă plac salatele cu roșii, cu vlăstari (micro-plante) de floarea-soarelui și cu alte legume (castraveți, de exemplu)?

Meniul zilei este o salată sănătoasă cu roșii și cu vlăstari (micro-plante) de floarea-soarelui, care trebuie să fie de un verde proaspăt și sunt excelenții când au înălțimea de 10 - 15 centimentri.

Știați că vlăstari sau micro-plante de floarea-soarelui au conținut bogat în nutrienți: calciu, magneziu, fosfor, cupru, fier, potasiu, vitamina D, acid folic ca orice plantă verde și că au proprietăți benefice pentru dinți și oase și chiar și pentru sistemul nervos?

Salata de roșii cu micro-plante de floarea-soarelui

În salate plăntuțele de floarea-soarelui au un gust minunat ca de ulei de floarea-soarelui, vă scriu asta ca să știți că și eu am fost sceptică la început gândindu-mă că poate e aspră și greu de mestecat sau că pișcă. 

Eu făceam comparația mentală cu ceea ce știam că este frunza aspră de floarea-soarelui la maturitate.

Vă încurajez să profitați din plin de salatele cu micro-plante de floarea-soarelui căci sunt nespus de bune și delicate atât la atingere, cât și la gust și aromă ei este identică cu cel mai bun ulei presat la rece din semințele acestei flori.

Important este să diversificăm în fiecare zi alimentația și să nu ne plafonăm la aceleași alimente în fiecare săptămână, pentru ca organismul să primească elemente nutritive valoroase și cât mai bogate, pentru ca paleta de beneficii pentru sistemul imunitar să fie mai mare și să ne bucurăm de o sănătate bună.

Ingrediente pentru salata cu roșii și micro-plante de floarea-soarelui

  • 4 - 5 roșii proaspete, bine spălate și tăiate frumos

  • 3 – 4 castraveți spălați și tăiați ca pentru salată

  • 250 g de micro-plante de floarea-soarelui

  • sare după gust

  • câteva frunze de salată verde

  • o lingură de ulei de migdale sau de floarea-soarelui

Mod de preparare pentru salata cu micro-plante de floarea-soarelui

Se spală legumele și micro-plantele de floarea-soarelui și se taie frumos, apoi se amestecă cu sare după gust și o lingură de ulei de floarea-soarelui sau de migdale.

Se mai pot adăuga și frunze verzi de salată verde sau de pătrunjel verde.

Vă dorim sănătate și mult succes la salate cu vlăstarii sau micro-plante de floarea-soarelui și roșii proaspăt culese din grădină!