Salată de iarnă cu petale de flori de tufănele

0 Comentează
Share:

Salatele de iarnă sunt excelente pentru revigorarea fizică și pentru împrospătarea puterilor întregului organism, așadar vă propun o rețetă de salată de iarnă cu petale de tufănele, cele mai colorate flori de toamnă. Salata de iarnă cu petale de tufănele se poate face fie cu roșii, fie cu castraveți proaspeți și cu adaos de nuci și de semințe sau cu frunze verzi de spanac și cu felii de ridichii de lună.

Salata de iarnă cu petale de flori de tufănele

Ingrediente pentru salata de iarnă cu petale de flori de tufănele

  • 3 – 4 roșii spălate și tăiate felii

  • 250 g de măsline negre sau verzi fără sâmburi

  • 4 -5 flori proaspete de tufănele bine spălate și de la care se vor folosi petalele pentru salata de iarnă

  • rondele de la 2 morcovi potriviți

  • sare după gust

  • 2 linguri de ulei de migdale sau de floarea-soarelui

Salata de iarnă cu petale de tufănele este grozav de bună pentru hrană și pentru sănătatea ficatului, datorită taninurile din petalele tufănelelor - minunate flori îndrăgite foarte mult pe timp de toamnă și iarnă.

Vă dorim multă sănătate și succes în arta culinară sănătoasă!