Salata boeuf
Vă place salata boeuf? Denumirea vine din limba franceză de la carnea de vită, ingredient conținut de salata boeuf.
Salata boeuf este pregătită din legume fierte cu amestec de carne de vită, de pasăre sau cu bucăți de ton și decorată cu felii de roșii, de ardei roșu sau cu flori din ceapă roșie și boabe de mazăre, pentru sărbătorile de iarnă, fie ele sărbătorite după stil vechi sau nou.
Salata boeuf poartă denumire franțuzească pentru carnea de vită, după cum a fost inițial gândită rețeta, dar mai nou salata boeuf se poate face și fără conținut de carne.
Așadar astăzi am să vă arat cum făcea mama salata boeuf.
Ingrediente pentru salata boeuf
-
1 kg cartofi fierți,
-
3 – 4 morcovi fierți,
-
3 rădăcini de pătrunjel,
-
o țelină mică,
-
castraveciori murați și un ardei gogoșar murat,
-
maioneză vegetală,
-
câteva măsline pentru decorarea salatei sau frunze verzi de pătrunjel, dacă doriți.
Mod de preparare pentru salata boeuf
Se fierb cartofii, morcovii, rădăcinile de pătrunjel și țelina, după ce au fost curățate și bine spălate.
După fierbere, legumele deja menționate, se scurg într-o sită timp de 5 – 10 minute. Apoi se taie în cubulețe și se pun într-un castron împreună cu bucățelele de ardei murat și castraveciorii.
Se amestecă toate ingredientele cu maioneza, se sărează după gust și dacă se dorește se mai poate adăuga și o lingură de muștar.
Urmează operațiunea de ornare a salatei boeuf, iar aici fiecare gospodină își poate exersa creativitatea folosind pentru garnisire bucăți de albuș de ou, măsline, pătrunjel verde sau castraveciori murați așa cum se avem în aranjamentul pentru salata noastră boeuf. Se pune la frigider timp de cel puțin o oră înainte de a fi consumată.
Multă reușită în pregătirea salatei boeuf și poftă bună!
Actualizat la: 24.06.2024
Comentarii