Puzzle cu fructe și legume

0 Comentează
Share:

Salutare tuturor! Astăzi vom discuta despre puzzle-uri cu fructe sau cu legume, dar și despre beneficiile acestora pentru cei mici. Prin joc copilașii își antrenează gândirea și pot învăța să facă corect asocierile între numere, figurine și culori.

Puzzle cu fructe și legume

Pentru mai multă eficiență se pot amenaja pe măsuțe platouri cu diverse fructe sau legume, chiar și cu fructe uscate sau cu plante aromatice (după tematica stabilită pentru învățare). În funcție de vârsta copiilor există o gamă diversificată de puzzle-uri cu fructe sau cu legume: puzzle-ri din lemn (cu mâner sau fără mâner), din material plastic cu fructe de feliat sau din carton (cu număr variat de piese), care se pot aranja pe podea sau pe măsuțe etc.

Puzzle cu fructe și legumeDe obicei astfel de jocuri se pot folosi pentru consolidarea asocierilor corecte între numere, culori și imagini, doar pentru copii care au mai mult de 2 ani. Mai jos se poate vedea un puzzle din lemn cu imagini (morcovi, mere, banane, vinete sau roșii, fluturi, animale,  etc.), pe care l-au aranjat corect copilașii grupei mele.

Puzzle cu fructeÎn grupele de copii cu aceeași vârstă, timpul de ansamblare al unui puzzle cu fructe și legume poate fi stabilit de la început, iar copilașii care vor reuși să finalizeze corect și rapid asocierile din respectivul puzzle, vor fi apreciați și ceilalți îndrumați ca să soluționeze jocul cu bine.

Vă dorim tuturor multă sănătate și inspirație în lucrul cu cei mici sau cu cei mari!