1 cană apă călduţă în care se pune la dizolvat un cubuleţ de drojdie,
100 - 200 g de pastă de măceşe (sau o altă dulceaţă, de exemplu: de afine, caise sau prune) pentru umput rulourile de prăjitură.
Mod de preparare:
Se fierbe meiul, iar după răcire se adaugă făina, mălaiul şi laptele praf de soia.
Se adaugă drojdia dizolvată şi uleiul.
Se frământă ingredientele până se obţine un aluat pufos, apoi se lasă să dospească puţin timp (15 – 20 minute). În acest timp se pregăteşte o tavă pentru copt, un sucitor pentru întins aluatul, un cuţit pentru a tăia fâşiile de aluat, în cazul în care dorim să facem prăjiturile în formă de rulou.
Eu am ales să fac forme rotunde din aluat, iar în mijlocul acestora am pus dulceaţă de măceşe şi câte un miez de nucă (se poate folosi şi caju sau alune de pădure).
Apoi aranjate frumos pe tava de copt, formele de prăjituri din mei cu pastă de măceşe se pun la coapt în cuptor timp de 20-25 de minute până se rumenesc frumos.
Stocăm și/sau accesăm informații de pe dispozitivul dvs (cum ar fi module cookie) și prelucrăm date cu caracter personal (cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de dispozitiv) pentru scopuri precum: buna funcționare a site-ului, analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor.
În anumite cazuri nu ne bazăm pe consimțământ, ci pe interesul nostru legitim. Apăsați pe ”Opțiuni” pentru a afla care sunt acele cazuri și cum puteți obiecta. Aflați mai multe detalii și controlați modul în care sunt prelucrate datele dvs accesând în orice moment secțiunea Politica de Confidențialitate.
Apăsând pe ”Sunt de acord” vă exprimați consimământul cu privire la prelucrarea datelor dvs conform celor prezentate mai sus.
Comentarii