Te lingi pe degete de bune ce sunt! Sănătoase şi gustoase, frumoase şi apetisante, prăjiturile din mei cu pastă de măceşe sunt numai bune de mâncat!!
Prăjituri din mei

Ingrediente pentru prăjiturile cu mei

Aluatul este făcut din:

  • 350 g mei,
  • 150 g mălai,
  • 250 g făină,
  • 150 de g făină de ovăz,
  • 100 g lapte praf de soia,
  • 4 – 5 linguri de ulei de floarea-soarelui,
  • 1 cană apă călduţă în care se pune la dizolvat un cubuleţ de drojdie,
  • 100 - 200 g de pastă de măceşe (sau o altă dulceaţă, de exemplu: de afine, caise sau prune) pentru umput rulourile de prăjitură.

 

Mod de preparare:

  1. Se fierbe meiul, iar după răcire se adaugă făina, mălaiul şi laptele praf de soia.

  2. Se adaugă drojdia dizolvată şi uleiul.

  3. Se frământă ingredientele până se obţine un aluat pufos, apoi se lasă să dospească puţin timp (15 – 20 minute). În acest timp se pregăteşte o tavă pentru copt, un sucitor pentru întins aluatul, un cuţit pentru a tăia fâşiile de aluat, în cazul în care dorim să facem prăjiturile în formă de rulou.

  4. Eu am ales să fac forme rotunde din aluat, iar în mijlocul acestora am pus dulceaţă de măceşe şi câte un miez de nucă (se poate folosi şi caju sau alune de pădure).

  5. Apoi aranjate frumos pe tava de copt, formele de prăjituri din mei cu pastă de măceşe se pun la coapt în cuptor timp de 20-25 de minute până se rumenesc frumos.

  6. Se servesc cu ceai de: tei, muşeţel, fructe de pădure sau ceai de măr verde şi scorţişoară  ori ceai verde şi lămâie.

     

Vă doresc multă sănătate şi poftă bună la prăjituri din mei cu pastă de măceşe!