Prăjitură cu cremă de vanilie și semințe de mac sau cu quinoa neagră sau roșie

0 Comentează
Share:

Salutare! Vă plac prăjiturile cu cremă de vanilie și semințe de mac sau cu semințe de quinoa neagră sau roșie? Pentru a spori farmecul zilelor de sărbătoare și nu numai, vă invit să vedeți și rețeta de prăjitură cu o cremă de vanilie, una din cocos ras și adaos de semințe de mac sau de quinoa roșie sau neagră, iar deasupra pentru un aspect apetisant, cremă de cacao sau din pudră de roșcove.

Prăjitură cu cremă de vanilie și semințe de mac

Ingredinte pentru prăjitura cu cremă de vanilie și semințe de mac sau semințe de quinoa neagră sau roșie

Prăjitură cu cremă de vanilie și semințe de mac

  •  2 foi de aluat obținut din făină superioară de grâu, ulei de migdale, un praf de sare, un pliculeț praf de copt stins în zeamă de la o lămâie, o cană  lapte  de soia – se  amestecă bine toate ingredientele până se omogenizează coca,
  • cremă de cocos cu semințe de mac sau de quinoa neagră sau roșie,
  • cremă de vanilie,
  • cremă din pudră de roșcove sau cacao (budincă).
  • Prăjitură cu cremă de vanilie și semințe de mac

Se face un aluat ( Faire de bonnes pâtes! - cum spun francezii ) din care se întind subțire două foi pentru prăjitură și se usucă în cuptor, pe tava de copt. Pe prima foie de aluat coaptă se aranjează o cremă groasă obținută din nucă de cocos ras, o cană de lapte de migdale, 2 - 3 linguri de miere și semințe de mac sau de quinoa roșe sau neagră.. Peste crema groasă din cocos și semințe de mac sau de quinoa se adaugă un strat subțire de cremă de vanilie, apoi urmează cea de-a doua foaie de aluat ornată cu o cremă cu pudră de roșcove sau de cacao și pe deasupra se presară cocos ras. Prăjitura cu cremă de vanilie și semințe de mac sau de quinoa neagră sau roșie se taie bucăți dreptunghiulare sau în forma pe care fiecare gospodină și-o dorește pentru a-și servi oaspeții.

Vă dorim sănătate și numai bine!