Prăjitura Albă ca zăpada – varianta vegană

0 Comentează
Share:

Bună ziua! Astăzi avem o rețetă nouă de prăjitură, anume: Prăjitura Albă ca zăpada.

Ați avut ocazia să gustați această prăjitură făcută cu 3 straturi subțiri de aluat, cremă de vanilie între ele, iar deasupra cu o cremă pufoasă presărată cu cocos.

Frumoasă și bună este prăjitura Albă ca zăpada – varianta vegană, iar pentru cei care vor să încerce prăjitura Albă ca zăpada și cu fulgi de migdale este grozav de apetisantă și cu cremă din sucul de la 2 lămâi – fructe exotice foarte utilizate la prepararea diverselor deserturi.

Prăjitura Albă ca zăpada - varianta vegană

Ingrediente și mod de preparare pentru prăjitura Albă ca zăpada – varianta vegană

Aluat: gelatină din semințe de chia și apă, 3 linguri de zahăr brun pudră, 80 g unt cocos sau de shea, 3 linguri lapte de migdale, o lingură amoniac, 350- 400 g făină, vanilie (baton).

Crema: 300 g zahăr vanilat, 5 linguri de făină, 500 ml lapte de migdale sau de soia, 200 g unt de cocos, suc de la 2 lămâi potrivite ca mărime, coaja de lămâie rasă.

Prăjitura Albă ca zăpada - varianta veganăPe o planșetă se pune făina, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se amestecă următoarele ingrediente: zahărul, gelatina făcută din chia cu puțină apă, laptele, amoniacul dizolvat în puțin lapte de migdale). Se împarte aluatul în trei părți pentru 3 foi care se pun la copt pe rând într-o tavă unsă cu unt și presărată cu puțină făină. După 15 minute de copt fiecare foaie de aluat este scoasă și pusă la răcit.

Crema cu suc de lămâie și cea cu vanilie se pregătesc separat pentru ca apoi când cea făcută pe foc se va răci se vor amesteca împreună: într-o oală se pune 150 g (jumătate din cantitatea de zahăr vanilat), făină, și lapte de migdale se pun la foc mic și se amestecă bine pentru a nu face cocoloașe, până se îngroașă bine crema.

Prăjitura Albă ca zăpada -varianta veganăCrema cu suc de lămâie se prepară într-un bol în care se freacă bine untul de cocos sau de shea cu 150 de g de zahăr rămas până se obține o cremă fină și delicioasă peste care se adăugă coaja de lămâie și sucul de lămâie. Apoi când crema obținută pe aragaz s-a răcit se adaugă peste crema de unt și împreună vor face o cremă deosebit de fină și plăcut aromată, care bine omogenizată, va fi întinsă pe straturile de aluat copt și astfel aranjate va fie gata prăjitura Albă ca zăpada, care pe deasupra ultimului strat de cremă este ornată cu cocos ras sau cu fulgi de migdale.

Vă dorim multă sănătate și spor la preparat prăjitura Albă ca zăpada!