Povestea zilei de toamnă - veverița

0 Comentează
Share:

Salutări, copilași! Sunt eu cel mai mic autor și o vă scriu despre o zi de toamnă petrecută distractiv cu Roșcovana (veverița – prietena mea, de la care am învățat să-mi adun și eu provizii de nuci pentru iarnă).

Povestea zilei de toamnăMergem în parc cu mama și iată ce décor am găsit făcut din castane, bețișoare și frunze de culori galbene, verzi și movurii.

Povestea zilei de toamnăNe-am plimbat prin locul de joacă și ne uitam după castane, când deodată dintr-o pădurice după niște statui a ieșit o veveriță rocovană, care strângea și mânca nucuțe. Voi stiți că există și specii de veverițe de culoare gri, ba există și veverițe albe, depinde de zona în care trăiesc și de anotimp. Iată veți putea vedea un desene animat în franceză despre două veverițe, una roșcată și una gri: Un écureuil gri en visite!

Povestea unei zile de toamnă - veverițaAm fugit după ea încercând să-i fac multe fotografii, dar ea țopăia când pe un trunchi de copac, când pe o ramură și iată am reușit să-i fac o poză în timp își îngropa nuca în pământ. Coada Rocovanei stă în sus cât timp e ocupată cu săpatul ascunzătorii pentru nucă. Vrei să știi de ce își îngroapă veverițele nucile în pământ? Ei bine vei învăța aceasta din desenul animat: Didou, dessine-moi un écureuil!

Povestea unei zile de toamnă - veverițaApoi repede fugea în nuc să-și găsească o alta nouă și cum o apuca se grăbea, în brăduț se urca și imediat o ronzăia.

Povestea zilei de toamnă - veverițaRonțăitul nucii era tare vesel…

Surpriză am pentru voi, dragi copilași, dacă accesați link-ul de mai jos veți afla o istorioară drăguță în limba franceză despre o veveriță zburătoare:

Zborul unei veverițe - Vole, écureuil volant!

Povestea zilei de toamnă - veverița

Am mers puțin mai departe, când veverița țop, țop făcea salturi grațioase și chiar s-a urcat într-un copac din apropierea mea și m-a lăsat să-i fac multe fotografii înainte de a o zbughi.

Povestea zilei de toamnă - veverițaA fost o zi de toamnă foarte frumoasă și amintirea ei am relatat-o în această poveste.