Pomi fructiferi pe rod – activitate educativă

0 Comentează
Share:

Salutare, dragi copilași!

Ce pomi fructiferi cunoașteți? Ați cules prunele din prun acum câteva zile?! Sigur nu ați cules castraveți din prun?! Eu am avut bucuria să văd la bunica în grădină un prun din care puteai să culegi și castaveți. Arăta grozav de bine castravetele cățărat în prun!

Astăzi vă invităm la o nouă activitate creativă și educativă, anume: Pomi fructiferi pe rod.

Aici avem mulți pomi fructiferi desenați! Arată bine pomii aceștia fructiferi!

Pomi fructiferi pe rod - activitate educativă

Materiale necesare pentru realizarea tematicii: Pomi fructiferi pe rod

Pentru activitatea propusă sunt necesare următoarele: cartonete desenate cu diverși pomi fructiferi, coli de hârtie, creion pentru desen, gumă de șters, acuarele, creioane colorate, foarfece, lipici, sclipici și multă creativitate. Timpul de desfășurare a unei astfel de activități este de maximum 30 de minute.

Pomi fructiferi pe rod - activitate educativăCe pomi fructiferi veți desena? Aveți idee când au apărut primii pomi pe pământ? Răspunsul la această întrebare este relatat în Sfânta Scriptură, Cartea Cărților – că în a treia zi a creațiunii Dumnezeu a făcut ca pămîntul să fie acoperit cu iarbă, cu pomi și plante de toate felurile.

Fie că veți desena un nuc plin cu nuci sau un măr cu ramurile bogat încărcate cu mere, un măr sau poate veți alege să aveți fructe exotice…

Iată, în desenul de mai jos fetița mea a creionat și a colorat frumos un cireș și câteva păsărele.

Pomi fructiferi pe rod - activitate educativăSunteți gata?! A mai terminat cineva desenul cu pomi fructiferi pe rod?

Vă dorim reușită în ai ajuta și pe cei mici să cunoască denumirile pomilor fructiferi și să aibă satisfacția ca pomi pe care i-au desenat să fie frumos conturați și încărcați cu fructele lor.