Plante medicinale benefice împotriva virozelor

0 Comentează
Share:

Cu siguranță ați căutat soluții împotriva virozelor respiratorii pe timp de iarnă și v-ați străduit ca pe toată perioada această stresantă cu restricții impuse la nivel global în ce privește Covid-ul să găsiți acele alimente, legume sau plante medicinale care să vă întărească imunitatea.

Plante medicinale benefice împotriva virozelor

Ce trebuie să facem pentru a ne bucura de o imunitate bună?

Să ne reamintim că sângele are un rol foarte important pentru sănătatea noastră, așadar trebuie să avem un sânge sănătos și astfel o imunitate vizibil foarte bună. Sângele satisface nevoile fiecărei celule din organism și este vital să ne bucurăm de:

  • Exercițiu fizic – principala problemă în dobândirea bolilor este sedentarismul.
  • Cure de verdețuri și salate de legume și crudități, pentru hrănire sănătoasă bogată în fructe și plante medicinale, care ajută la prevenirea aparițiilor bolilor, căci în Sfânta Scriptură în Levetic capitolul 3 cu versetul 17 scrie: “Aceasta este o lege veșnică pentru urmașii voștri, în toate locurile unde veți locui: cu nici un chip să nu mâncați nici grăsime, nici sânge”.
  • Băile de plante pentru eliminare toxinelor și curățirea fizică ne vor ajuta în depășirea perioadelor de suferință și nu numai.
  • Hidratarea zilnică cu apă, care curăță organismul de substanțele dăunătoare, ba chiar folosirea argiloterapiei este benefică pentru detoxifierea organismului.
  • Aer curat, deci să protejăm natura pentru a ne bucura de un aer mai puțin poluat.
  • Lumina soarelui, care întărește imunitatea – vitamina D,
  • Mentalitate pozitivă, care dezvoltă emoțiile pozitive și gândirea echilibrată prin sacroterapie (legătura om – Dumnezeu),
  • Odihnă la ore regulate, pentru redobândirea energiei întregului organism. Desenul sugestiv de mai jos a fost realizat de Maria Panainte și apreciem frumosul calm pe care a reușit să-l zugrăvească prin arta ei.

Odihna - beneficii pentru intărirea imunității

Am găsit hreanul grozav de bun împoriva tusei cauzată de virusuri la nivelul mucoasei gâtului, după cum scrie Speranța Anton în cartea "Incursiune în medicina naturistă", unde sunt  precizate și tratamente recomandate de Valeriu Popa pentru diversele probleme de sănătate.

O cură cu hrean ras timp de o săptămână reduce la tăcere inflamațiile dentare, alungă durerile de gât și de cap!
Eu am făcut o astfel de cură cu hrean ras: câteva zile la rând am pus puțin hrean ras pe o felie de pâine cu semințe și am mâncat cu ciorbiță de legume ca să nu-mi pară prea iute, așadar am reușit să fac cura cu hrean timp de o săptămână pe lună și chiar a funcționat, căci nu am răcit deloc toată iarna.

Lămâia și plantele medicinale benefice împotriva virozelorCeaiurile din plante medicinale cu lămâie și cu miere sunt benefice pentru combaterea virozelor, căci conținutul de vitamina C și  flavoanele existente în coaja de lămâie întăresc imunitatea și sunt eficiente împotriva febrei.

Ceaiurile de echinaceea, de salvie și de cimbrișor sunt de asemenea benefice pentru calmarea inflamațiilor care provoacă dureri de gât, ba mai mult Rosemary Gladstar recomandă gargară dintr-un amestec cu oțet de mere,  frunze de salvie, sare, pudră de rădăcină de gențiană, puțină pudră de boia iute și o cană de apă clocotită, toate aceste lăsate timp de 30 de minute la macerat și apoi strecutate prin sită fină.

Plante medicinale benefice împotriva virozelorRsemary Gladstar recomandă pentru tratarea tusei și siropul de cimbru, rețeta acestui sirop este scrisă în "Plante medicinale – Ghid esențial", dar și curry – un amestec medicinal benefic împotriva virozelor.

Grozav de multe sfaturi practice și rețete utile sunt prezentate în cartea acestei respectate fitoterapeute, Rosemary Gladstar și merită de avut în casă un astfel de ghid despre plantele medicinale.

Vă dorim multă sănătate cu alimentație inteligentă și cu plantele medicinale deja amintite mai sus, dar și cu cele autohtone pe care nu le-am menționat astăzi, anume: busuiocul, oregano și maghiranul despre care se știe că sunt plante medicinale antiseptice care combat virozele și infecțiile bacteriene.