Plăcinte cu legume

0 Comentează
Share:

Se spune: “La plăcinte înainte, la război înapoi!”

Astăzi vă invit la plăcinte cu legume, delicioase și hrănitoare. Vine frigul și sunt de dorit plăcintele calde stând la gura sobei cu cei dragi. Se pot face diverse varietăţi de plăcunte cu legume, ca de exemplu: plăcinte cu varză şi mărar, plăcintă cu ciuperci şi ceapă, plăcinte cu cartofi şi morcovi, plăcinte cu vinete pane şi dovlecei, plăcinte cu frunze de conopidă și cartof sau cu brocoli etc.

Plăcinte cu legume

Placinta cu legume

Aveți mai sus imaginea plăcintelor cu legume, dar și cu brânză făcute de Speranța Cebanu, care s-a dovedit a fi talentată la făcut de bunătăți. În continuare voi detalia ingredientele și modul de preparare pentru plăcinta cu ciuperi, ceapă şi usturoi:

 

Ingrediente pentru compoziţia plăcintei cu ciuperci, ceapă şi usturoi

  • 500 g ciuperci,
  • 2 legături ceapă verde,
  • 1 legătură de usturoi verde,
  • 2 morcovi,
  • 1kg de cartofi fierţi în coajă,
  • 1 țelină potrivită,
  • puțină sare.

Ingrediente pentru aluatul de plăcinte cu legume:

  • 500 g făină,

  • 1 ceaşcă ulei,

  • un praf de sare,

  • 2 linguri de seminţe de in râşnite,

  • 2 linguri de seminţe de susan râşnite,

  • 25 g drojdie,

  • 250-300 ml apă călduţă, în care se dizolvă drojdia

  • un praf de sare.

 

Modul de preparare pentru plăcinte cu legume super hrănitoare:

  1. Se spală ciupercile, ceapa şi usturoiul verde, apoi se taie mărunt.

  2. Cartofii fierţi se decojesc şi se răzuiesc mărunt împreună cu morcovii şi ţelina.

  3. Apoi toate ingrediente se amestecă într-un vas şi se sărează după gust.

  4. Înt-un alt vas se pregăteşte aluatul pentru plăcinta cu ciuperci, după cum urmează: făina proaspăt cernută se pune în vas, apoi adăugăm toate celelalte ingredinte, inclusiv seminţele râşnite.

  5. Se frământă aluatul şi se lasă la dospit timp de 30 de minute. În acest timp vom pregăti instrumentele pentru următoarea etapă: un sucitor pentru întins coca, un cuţit pentru tăiat aluatul sau diferite forme pentru aluat, o lingură şi tava pentru copt (se poate folosi tava de la aragaz sau de la cuptorul electric.

  6. Apoi după finalizarea timpului de dospire, se mai frământă puţin coca şi se întinde cu sucitorul. Se taie aluatul în pătrate mari sau alte forme după cum dorim, apoi cu o lingură se ia compoziţia de legume pregătită anterior şi se umple fiecare formă de aluat. Se unge tava de copt cu puţin ulei, apoi se aranjează fiecare plăcintă, după care se pune tava în cuptor. Plăcintele cu ciuperci vor sta la copt timp de 20 -30 de minute la foc potrivit, până se rumenesc puţin.

    Vă doresc poftă bună şi discuţii plăcute „la gura sobii” împreună cu cei dragi!