Pizza este un fel de mâncare tradițional din bucătăria italiană, dar a ajuns să fie cunoscută și apreciată și de populațiile altor țări. La noi în țară cea mai populară este pizza pe vatră – preparată în diferite variante și mărimi:

  • pizza vegetariană (variante: cu pariveg – parizer vegetal, cu salată verde sau cu ciuperci, cu felii de roșii proaspete, bucăți de ardei copt, măsline feliate, boabe de porumb, ceapă și ciuperci, frumos aranjate pe blatul de pizza uns cu bulion și presărat cu semințe de susan și puțin oregano);

  • pizza cu pește ton (rețeta mea: un blat de pizza uns cu bulion și garnisit cu felii de roșii și ceapă, bucăți de ton din conservă, boabe de porumb și puțin cașcaval ras, iar după ce este scoasă din cuptor se adaugă și frunze de pătrunjel verde);

  • pizza cu piept de pui, care face subiectul nostru de astăzi.

pizza cu piept de pui 

Ingrediente pentru aluatul de pizza

  • 250 ml apă călduță (în care vom dilua cubul de drojdie);

  • 500 g făină (se adaugă atât cât este necesară pentru a obține o cocă ușor de frământat);

  • jumătate de cană de ulei de floarea-soarelui;

  • un cub de drojdie;

  • puțină sare.

 

Mod de preparare a aluatului de pizza

Se amestecă bine toate ingredientele, iar aluatul obținut se frământă timp de 20 -30 de minute, după care se întinde cu făcălețul o formă rotundă, pătrată sau dreptunghiulară (după cum avem forma tăvii pentru copt). Se așează în tava unsă cu ulei și se lasă la dospit timp de 10 minute înainte de coacerea în cuptorul aprins în acest răstimp de dospire. Timpul de coacere nu va depăși 20 de minute la foc potrivit, urmărind ca blatul pentru pizza să se rumenească un pic. Apoi se scoate din cuptor blatul de pizza și se unge cu bulion, după care îl ornăm cu ingredientele de mai jos. Când această operațiune de ornare este gata, se lasă pizza încă 10 minute la cuptor.

 

Ingrediente pentru pizza cu piept de pui

  • o ceapă tăiată felii subțiri;

  • 150 g de brânză (de capră sau de vacă) dată prin răzuitoarea mică sau tăiată pătrățele;

  • o salată verde tocată ca pentru salata cu roșii;

  • 15 - 20 de măsline fără sâmburi;

  • felii de ardei copt;

  • 10 ciuperci tăiate felii;

  • bucăți de piept de pui.

     

Vă doresc reușită și poftă bună!