Piramide din fructe

0 Comentează
Share:

Salutare, copilași! Astăzi vă propun un subiect foarte interesant, anume: Piramide din fructe!

Ce este așa interesant la o piramidă de fructe, poate vă întrebați?!

Piramide din fructe

Ei bine pentru a realiza o piramidă din fructe e bine de știut un pic de geometrie și este foarte bine dacă ne întoarcem un pic în istoria egipteană pentru a vedea cum erau făcute piramidele și pentru ce erau făcute. Potrivit manualelor de istorie despre piramidele egiptene se precizează că ar fi fost construite pentru adăpostirea trupurilor fără viață a marilor faraoni (exemplu: Piramida de la Sakkarah - prima piramidă în trepte făcută sub îndrumarea arhitectului Imhotep și realizată pentru a adăposti mumia regelui egiptean Djoser), dar potrivit descoperirilor recente piramidele ar fi fost construite pentru generare de curent electric. Oricum cercetările cu privire la construirea piramidelor vor continua cât va dura istoria omenirii, căci tot timpul e ceva nou de descoperit.

 

Totodată am să vă scriu despre o echipă grozavă de copilași români care au reușit anul acesta să obțină locul 2 la Concursul organizat internațional pentru Geneza – în cadrul proiectului Biblia pas cu pas, concurs la care au participat 15 – 16 grupe a câte 8 -9 copilași din țări diferite; locul 1 fiind obținut de echipa de copilași din Londra.

În scurtul nostru articol despre piramide, avem inserate și fotografii cu desenele copilașilor grupei din România, obținători ai locului 2 la concursul primei cărți din Biblie - Geneza.

Piramide din fructe - o cupăCopilași au fost felicitați cu diplome, medalii și cupe, dar și cu mandarine și sărățele cu susan în formă de inimioare.

Piramide din fructe

 Ca participantă la pregătirile lor pentru a doua etapă de concurs care va fi din Exod; ore de studiu în care s-a “mărșăluit” prin istoria Egiptului, perioada istorică în care au fost date cele 10 plăgi, după care a urmat ieșirea evreilor din Egipt; am putut observa dorința copilașilor pentru cunoașterea detaliilor legate de desfășurarea evenimentelor și pregătirilor necesare ieșirii evreilor din țara Egiptului, istorie care a fost nemționată pe paginile Sfintelor Scripturi.

Piramide din fructeÎn galeria de imagini puteți vedea toate desenele grupei de copilași care au ocupat locut al dolea la concursul pentru prima carte din Sfintele Scripturi - Geneza.

Piramide din fructeVreau să mulțumesc și să urez un sfârșit de an cu multă sănătate organizatorilor concursurilor pentru studiul Sfintei Scripturi, tuturor copilașilor și tuturor părinților care și-au luat din timpul și din resursele lor materiale și s-au implicat pentru ca cei mici să afle așa bogăție de informații începând de la creațiune și până la istoria egipteană și cea a evreilor totodată.