Pilaf de orez cu legume – 5 rețete de orez cu legume ușor de pregătit

0 Comentează
Share:
Vă salut! 
Vă place pilaful din orez cu ciuperci?
Astăzi vă invit să aruncați o privire peste câteva rețete de orez cu legume: orez cu legume în stil mexican, orez cu legume și turmeric, orez cu broccoli, pilaful alb - orez cu bucăți de conopidă și morcov și pilaful cu ciuperci.
Se spune că dacă nu ai pâine și ai orez, nu ajungi să flămânzești…

Orez cu legume

Iată în continuare rețetele de orez cu legume

1. Orez cu legume în stil mexican

Combinația este interesantă datorită amestecului de orez cu boabe de porumb și de mazăre verde, cu bucăți de păstăi verzi și rondele de morcovi. În comerț există o gamă variată de legume congelate ambalate împreună cu o mână de orez prefiert. Timpul de preparare pentru astfel de mix-uri de legume este de 15 - 20 minute de fierbere într-un litru de apă și pentru a crește savoarea pilafurilor din orez sau a orezului cu legume în stil mexican este bine să fie pregătit cu puțin ulei de măsline extra virgin sau cu 2 linguri de ulei de floarea-soarelui presat la rece. Pentru condimentarea pilafurilor cu orez sau a combinațiilor de orez cu legume se pot folosi frunze de pătrunjel, oregano, dafin, piper și ceapă; în funcție de combinația de legume pe care o vom folosi în orez se va alege și condimentul potrivit.

Orez cu legume în stil mexican

2. Orez cu turmeric și boabe de fasole roșie sau cu păstăi verzi

Un alt amestec de legume cu orez este cel care are printe ingrediente boabe de fasole roșie ori păstăi verzi, boabe de porumb, ardei roșu și aromă de turmeric. Mix-urile de legume cu orez se pun la fiert în apă și puțină sare, maximum 25 – 30 de minute, fie la cuptor în tava de la cuptor sau în vase de yena și pentru un gust delicios se vor adăuga 2 lingurițe de turmeric și două linguri de ulei de floarea-soarelui, de migdale sau de măsline. Orezul cu turmeric (dă orezului o nuanță de galben auriu) și boabe de fasole roșie ori păstăi verzi este un meniu culinar îmbietor datorită nuanțelor frumoase ale legumelor folosite ca ingrediente (boabe de porumb, boabe de fasole roșie ori păstăi verzi, ceapă, bucăți de morcov și de ardei roșu, puțină țelină și pătrunjel) și are o valoare nutritivă considerabilă!

Orez cu mix de legume

3. Orez cu broccoli și morcov

Amestecul de bucăți de broccoli, morcov și orez este de asemenea excelent și foarte apetisant! Gustul specific de broccoli este cel care se evidențiază, iar orezul cu broccoli și morcov se poate mânca foarte bine cu salate de roșii cu ardei și castraveți sau cu salate de varză roșie ori albă.

 

4. Orez cu morcov și conopidă - pilaf alb

Orezul pregătit cu bucăți de conopidă în amestec cu mix de rădăcinoase răzuite (morcov, pătrunjel sau puțină țelină) este un pilaf foarte gustos, hrănitor și bun de consumat la micul dejun sau la prânz cu salată de anghinare sau de varza roșie ori albă, ardei copt și pane de pleurotus.

Pilaf de orez cu legume și pane de pleurotus

5. Orez cu ciuperci - pilaf cu ciuperci

În această categorie sunt incluse toate varietățile de mix-urile cu orez și ciuperci, care se pot pregăti cu morcov și rădăcinoase: țelina, păstârnac sau pătrunjel. Pilafurile din orez cu ciuperci sunt deseori consumate cu salate de roșii și castraveți în amestec cu spanac sau salată verde, ceapă verde, mărar verde și semințe de chia.

Încercați și vedeți cât sunt de hrănitoare aceste mix-uri de legume cu orez!

Vă doresc sănătate multă!