Picnic reușit

0 Comentează
Share:

Salutare, copilași! Astăzi avem o tematică nouă de creație, anume: La picnic! În franceză aceasta este notat așa: Au pique-nique!

Ați luat masa la iarbă verde măcar o singură dată împreună cu cei dragi și v-a plăcut?! Știți care a fost cel mai mare picnic la care au participat 5000 de oameni? Puteți vedea acest mare picnic aici: Înmulțirea pâinilor.

Este o adevărată provocare să faci planificarea unui picnic cu familia sau cu prietenii, așadar pentru un picnic reușit este foarte bine: să luăm în calcul detaliile preparatelor culinare pe care le vom aranja pe pătura de picnic, să alegem bine locul unde va urma să aibă loc întâlnirea pentru picnic și desigur să nu uităm că o atmosfera frumoasă nu vine de la sine ci trebuie creată cu tact. Poate că ne vom gândi să luăm cu noi și animalul de companie pentru bucuria copiilor și câteva jocuri distractive!!

Picnic reușit

Copilași, vă place cu siguranță când mergeți cu părinții, cu frații sau cu surorile la munte și vă bucurați de aer curat, de lumina soarelui, de mișcare în natură, de cântecul păsărelelor, de apă de izvor, iar când vine ora mesei aranjați cu grabă pătura pentru picnic și alimentele pregătite pentru un ospăț bun.

Cum vă pregătiți pentru a face ca picnicul să fie de nota 10? Iată câteva activități și videou-uri cu rețete de picnic, care să vă ajute să aveți un picnic reușit - un pique-nique réussi.

Materiale necesare unui picnic reușit

Pentru ilustrarea ideilor vostre de picnic reușit aveți culori, creione, carioci, coli A4 și 20 de minute la dispoziție pentru a schița cum vă imaginați voi un picnic de neuitat.

Picnic reușitIată, fetița mea și-a desenat câinele pe care vrea să-l ia la picnic și mai mult de atât își imaginează că acesta este și foarte activ în a aduce coșul cu pregătirile pentru picnic.

Picnic reușitÎn primul ei desen se poate vedea și pătura de picnic cu toate bunătățile pe care le-a gândit pentru un picnic reușit: fructe, sandvișurile delicioase cu brânză proaspătă ori cașcaval și frunze de salată verde, pătrunjel sau mărar, însă nu lipsesc nici legumele (roșii, castraveți, cartofi pai, morcovi, salata de vinete ori de conopidă, etc,) și pateurile de migdale cu avocado, floricelele de porumb, sărățelele cu mac și cu susan, sucurile naturale cu fructe exotice sau sirop de fructe de pădure și multe sortimente de nuci.

Picnic reușitCineva și-a adus ceai cald în termos, căci îi place să consume mult ceai de fructe de pădure…

Are și o lanternă de buzunar și o carte de lecturat, cu gând că poate citește ceva în mașină, mai pe seară când se vor întoarce de la picnic.

O surioară vrea să-și aducă și păpușica la picnic, iar băieții vor mingea, un șah, niște palete de badminton, dar și bomboanele cu aromă de măr verde și scorțișoară.

Ei, copii, să vedem cum ați desenat voi picnicul reușit?!

Sunt nerăbdătoare să fac un tur al galeriei și să văd frumoasele voastre creații!

Vă doresc să aveți idei cât mai interesante pentru activități de neuitat pentru picnic reușit!