Pateu de migdale cu măsline
Specialitatea casei: pateu de migdale cu avocado și măsline! Timp de preparare: 10 - 15 minute.
- 200 g migdale
- 1 avocado
- 25 măsline fără sâmburi
- 4 – 5 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 ardei verde și 1 ardei roșu mare
- 2 roșii potrivite sau 2 – 3 linguri de bulion
- 1 linguriță busuioc
- 1 linguriță semințe de in mărunțite în râșnița de cafea
- sare după gust
Toate ingredientele se mixează în blender până se obține o pastă consistentă și fină.
Se așează compoziția într-un caserolă cu capac ermetic pentru a putea fi păstrată la frigider până în momentul servirii.
Se poate servi la micul dejun sau la masa de prânz ca aperitiv alături de bucăți de castravete și roșii proaspete.
Poftă bună!
Citește și...
Articole similare
- Migdalele, în special cele crude, se află, cu siguranță, pe lista scurtă de alimente sănătoase - nuci și semințe - ale persoanelor care sunt activ interesate de un stil de viață cât mai sănătos. Datorită multiplelor beneficii pe care le aduc, migdalele se bucură de o reală apreciere mai ales din partea oamenilor aplecați spre o dietă vegetariană. Acestea nu necesită să fie păstra...
- Consumul de semințe de in oferă o serie de beneficii atât de importante pentru sănătatea omului încât Dr. Joel Fuhrman - autorul cărții ”Superimunitatea”, o carte pe care o recomand cu toată căldura – le-a inclus în categoria superalimentelor. Ce l-a convins pe Dr. Joel Fuhrman să includă semințele de in în categoria superalimentelor? Iată raționamentele pe care acesta le-a prezentat în carte...
- Busuiocul (Ocimum basilicum – familia Labiatea – în care sunt cuprinse plante medicinale și aromatice de la care se folosesc frunzele sau iarba, precum: menta, maghiranul, isopul, cimbrul, roinița, salvia, lavanda și altele). Renumit pentru aroma sa deosebită, busuiocul și-a câștigat o poziție fermă atât în mintea bucătarilor-șefi de la restaurante, cât și în bucătăria majorității gospod...
- Pătrunjelul este o plantă benefică în prevenirea și vindecarea a peste 30 de afecțiuni de sănătate. Pătrunjelul este o sursă bogată în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre alimentare, contribuind astfel la menținerea sănătății persoanelor care au bunul obicei de a-l consuma cu regularitate. Curiozități - știați că... Pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât portocalel...
- Obiceiul de a consuma legume cu regularitate este cât se poate de sănătos și binevenit. Cine ar putea să nege acest lucru?! Însă nu toate legumele au aceeași valoare nutritivă, unele legume fiind mai valoroase decât altele. Legumele crucifere - din categoria cărora face parte și conopida, alături de boroccoli, varză și ridichii - sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente care pot fi incluse în...
- Foarte hrănitor și bogat în nutrieți, năutul este deseori folosit în prepararea pateurilor vegetariene. Voi prezenta mai jos cum obișnuesc să pregătesc eu pateul de năut! ...
Comentarii