Gustos şi rapid de preparat, pateul de ciuperci este meniul ideal pentru micul dejun.
Pateu ciuperci
 

Ingredinte pentru pateu de ciuperci

Mod de preparare pentru un pateu de ciuperci foarte delicios

Se aleg ciuperci proaspete, se spală şi se pun la fiert.

Se scurg de apă şi pun în blender pentru a obţine o pastă fină.

Se adaugă ceapa tăiată mărunt, sarea şi uleiul (se poare folosi şi ulei de susan sau de in).

Pateul de ciuperci se pune pe felii de pâine, ornamentat cu felii de roşii (se poate şi puţin ketchup), cu rondele de morcovi sau de castravete.

Poftă bună!

Ciuperci, albe, gătite, fierte, drenate, fără sare - Valori nutriționale

Valori nutriționale pentru o porție de: 100 grame
Denumire științifică: Agaricus bisporus
Nume original USDA: Mushrooms, white, cooked, boiled, drained, without salt
Cod USDA: 11261

Calorii

Nutrient UM %DZR
Energie 28 kcal 1%
Calori din carbohidrați 18.4 kcal
Calorii din lipide 3.9 kcal
Calorii din proteine 5.7 kcal
Energie 117 kJ

Carbohidrați

Nutrient UM %DZR
Carbohidrați, total 5.29 g 2%
Fibre alimentare, total 2.2 g 9%
Glucide, total 2.34 g

Minerale

Nutrient UM %DZR
Calciu, Ca 6 mg 1%
Fier, Fe 1.74 mg 10%
Magnesiu, Mg 12 mg 3%
Fosfor, P 87 mg 9%
Potasiu, K 356 mg 10%
Sodiu, Na 2 mg 0%
Zinc, Zn 0.87 mg 6%
Cupru, Cu 0.504 mg 25%
Mangan, Mn 0.115 mg 6%
Seleniu, Se 11.9 μg 17%

Vitamine

Nutrient UM %DZR
Vitamina C, acid ascorbic total 4 mg 7%
Vitamina B-1, tiamină 0.073 mg 5%
Vitamina B-2, riboflavină 0.3 mg 18%
Vitamina B-3, niacină 4.46 mg 22%
Acid pantotenic 2.16 mg 22%
Vitamina B-6 0.095 mg 5%
Folat, total 18 μg 5%
Acid folic 0 μg
Folat 18 μg
Folat, DFE 18 μg
Colină, total 20.4 mg
Vitamina B-12 0 μg 0%
Vitamina B-12, adăugată 0 μg
Vitamina A, IU 0 IU 0%
Vitamina A, RAE 0 μg
Retinol 0 μg
Caroten, beta 0 μg
Caroten, alfa 0 μg
Cryptoxanthin, beta 0 μg
Licopen 0 μg
Luteină + zeaxantină 0 μg
Vitamina E, alfa-tocopherol 0.01 mg 0%
Vitamina E, adăugată 0 mg
Vitamina D (D2 + D3) 0.2 μg
Vitamina D2 (ergocalciferol) 0.2 μg
Vitamina D3 (cholecalciferol) 0 μg
Vitamina D 8 IU 2%
Vitamina K (phylloquinone) 0 μg 0%
+ mai multe detalii- mai puține detalii

Lipide și acizi grași

Nutrient UM %DZR
Lipide, total 0.47 g 1%
Acizi grași saturați, total 0.061 g 0%
4:0 0 g
6:0 0 g
8:0 0 g
10:0 0.001 g
12:0 0.005 g
14:0 0.002 g
16:0 0.03 g
18:0 0.01 g
Acizi grași mononesaturați, total 0.008 g
16:1 undifferentiated 0 g
18:1 undifferentiated 0.007 g
20:1 0 g
22:1 undifferentiated 0 g
Acizi grași polinesaturați, total 0.183 g
18:2 undifferentiated 0.179 g
18:3 undifferentiated 0.001 g
18:4 0 g
20:4 undifferentiated 0 g
20:5 n-3 (EPA) 0 g
22:5 n-3 (DPA) 0 g
22:6 n-3 (DHA) 0 g
Acizi grași trans, total 0 g
Colesterol 0 mg 0%
+ mai multe detalii- mai puține detalii

Proteine și amino acizi

Nutrient UM %DZR
Proteine 2.17 g 4%
Triptofan 0.024 g
Treonină 0.075 g
Izoleucină 0.053 g
Leucină 0.084 g
Lizină 0.075 g
Metionină 0.022 g
Cisteină 0.009 g
Fenilalanină 0.06 g
Tirozină 0.031 g
Valină 0.163 g
Arginină 0.055 g
Histidină 0.04 g
Alanină 0.14 g
Acid aspartic 0.137 g
Acid glutamic 0.24 g
Glicină 0.064 g
Prolină 0.053 g
Serină 0.066 g
+ mai multe detalii- mai puține detalii

Alte informații

Nutrient UM %DZR
Apă 91.08 g
Cenușă 0.99 g
Alcool, etilic 0 g
Cafeină 0 mg
Teobromină 0 mg

Note

  • Sursa valorilor nutriționale: USDA National Nutrient Database for Standard Reference (SR-28)
  • Procentele pentru doza zilnică recomandată (%DZR) sunt pentru adulți sau copii cu vârsta mai mare sau egală cu 4 ani și se bazează pe o dietă de referință de 2000 de calorii. Valorile tale zilnice pot fi diferite, putând fi mai mici sau mai mari în funcție de nevoile tale individuale.