Paste cu lapte de nuci românești

0 Comentează
Share:

Salutare! Ați savurat o porție de paste cu lapte de nuci?!

Da, cu lapte de nuci românești! Poate vă pare ceva aproape imposibil, dar este adevărat că din nuci românești se poate obține un lapte nespus de bun și hrănitor. Este timpul să descoperim eficiența nutritivă a nucilor în cea mai simplă manieră de a fi consumate, anume în laptele obținut din ele. Cum se obține laptele de nuci?!

Simplu și sănătos! După spartul nucilor și după mărunțirea miezului acestora, se adaugă apă o jumătate de de litru la o cană de miez de nucă mărunțit, apoi într-o crăticioară se pun la fiert până dă în clocot și se ia de pe foc și se trece la operațiunea de mixare fină, iar în final se dă totul printr-un tifon, pentru a se obține lapte fin și delicios de nuci românești.

Paste cu lapte din nuci românești

Laptele de nuci românești fie aromat cu scorțișoară sau cu vanilie, după preferință se poate chiar și cu esență de fructe (portocale spre exemplu) este excelent la micul dejun cu musli sau cu paste.

Paste cu lapte de nuci româneștiLaptele de nuci românești se îndulcește cu miere, din sortimentul dorit de fiecare (salcâm, polifloră, etc.) și este deosebit de benefic copiilor pentru oase puternice.

Ingrediente pentru pastele cu lapte din nuci românești

  • Paste fierte (un pachet de paste),

  • lapte de nuci românești.

Laptele de nuci românești din poza de mai sus nu a mai fost trecut prin tifon, dar și așa a fost grozav de bun. Timpul de preparare pentru pastele cu lapte din nuci românești este atât de îndelungat cât vi-l doriți!

Încercați și veți vedea cât de bun și gustos este laptele de nuci românești cu paste fierte!

Sănătate multă!