Paste cu brânză și stafide

0 Comentează
Share:

Salutare! Vă plac pastele cu brânză și stafide la cuptor?! În unele zone ale țării, o astfel de budincă din paste cu brânză dulce sau cu lapte și stafide poartă denumirea de “Baba albă”, pentru detalii despre acest subiect am scris articolul: Budinci din spaghete și fructe.

Paste cu brânză și stafide

Pastele (spaghete, macaroane sau oricare alte feluri de paste) cu brânză și stafide se pregătesc rapid, inițial se fierb pastele în apă cu puțină sare, apoi se scurg și se trec printr-un jet de apă rece.

În vasele pentru coptul pastelor cu brânză și stafide, unse cu puțin ulei de floarea-soarelui, se pun pastele scurse și un amestec de brânză dulce, stafide brune sau aurii, puțină apă și dacă se dorește un ou bine bătut ca să se rumenească frumos budinca din paste cu brânză și stafide.

Paste cu brânză și stafideO aromă bună pentru pastele cu brânză și stafide se obține dacă se adaugă și puțină vanilie sau scorțișoară, iar culoarea de galben aurie se poate obține și fără ou, dacă în amestecul ingredientelor se pune 1-2 lingurițe de pudră de turmeric.

Se dau la cuptor 15 minute. Pentru un gust delicios pastele cu brânză și stafide se pot consuma cu puțină miere de tei, de flori de fructe de pădure sau cu miere de echinaceea și de cimbrișor.

Vă dorim multă sănătate!