Păpădia – beneficii

0 Comentează
Share:

Vă place păpădia cu florile ei de un galben vesel care contribuie la splendoarea zilelor de primăvară?

Păpădia are o multitudine de beneficii pentru sănătate omului și nu numai.

Păpădia are un conținutul bogat în minerale (exemplu: calciu, magneziu, fier etc.) care ajută organismul în tratarea anemiei, a constipației sau în caz de indigestie, dar și pentru detoxifierea ficatului sau a rinichilor.

Păpădie - beneficii

Important de reținut este și că betacarotenul conținut de păpădie este chiar în proporție mai mare decât în morcovi și aceasta face ca sucurile sau salatele cu semințe de dovleac, frunze și flori de păpădie, țelină rasă, felii de roșii și castraveți să fie excelente pentru a readuce starea de bine în cazul în care ne luptăm cu afecțiuni oculare.

Îmi place să cred că știți cât de plăcută este joaca cu cei mici construind castele de nisip împodobite cu flori de păpădie sau poate la aranjat de coronițe din păpădie!!! Vă garantez că cei mici nu vor uita o astfel de distacție constructivă!

Păpădia - beneficiiMai mult de atât un ceai din flori de păpădie îndulcit cu puțină miere și aromat cu aroma câtorva picături de zeamă de lămâie este un remediu natural excelent pentru încălzit gâtul când bate frigul în geam.

Vă dorim multă sănătate!