Pandișpan cu fructe din sezon de vară – prăjitură de casă

0 Comentează
Share:

Cum se pregătește un pandișpan cu vișine? Dar cum se pregătește un pandișpat cu alte fructe de sezon de vară: cireșe, căpșuni sau zmeură sau afine?

Câte vișine sunt necesare pentru a avea un pandișpan gustos?

Este foarte adevărat că nu doar vișinele sunt cele care dau gustul unui pandișpan, dar ele accentuează savoarea unui pandișpan.

Foarte multe gospodine mi-au spus că rețeta de pandișpan cu vișine sau alte fructe din sezon de vară este foarte asemănătoare cu cea de negresă, doar că diferența este dată de adaosul de cacao în cazul negresei și înlocuirea pudrei de cacao cu vișine sau cireșe în cazul pandișpanului cu vișine ori cu cireșe, după cum se dorește.

Pandișpan cu fructe din sezon de vară - prăjitură de casă

Și totuși care sunt ingredientele care fac ca pandișpanul să fie o prăjitură cu fructe foarte pufoasă și bună la gust. Am să le amintesc aici cu gramaje relative, căci acestea pot varia în funcție de cât de mult pandișpan dorim să avem.

Ingrediente pentru pandișpan cu vișine sau cu alte fructe din sezon de vară

  • făină 300 - 350 g,

  • 5 – 8 ouă separate albușurile de gălbenușuri,

  • zahăr în funcție de cât de dietetic dorim să avem pandișpanul (200 g – 250 g),

  • cantitatea de vișine sau de alte fructe din sezon de vară poate varia între 300 g – 450g (în funcție de cât de multe fructe dorim să conțină pandișpanul)

  • praf de copt (un plic sau două),

  • ulei de floarea-soarelui, de măsline sau de migdale, după bunul plac se poate întrebuința 200 -250 g,

  • un vârf de cuțit de sare, iar dacă dorim ca aceasta să fie aromată îi putem adauga esență de vanilie sau de trandafir, după preferință.

Pandișpan cu fructe din sezon de vară - prăjitură de casă

Mod de preparare penru pandișpanul cu vișine sau alte fructe din sezon de vară

Mai întâi de toate ne asigurăm că toate vișinele care vor fi adaugate la compoziția de pandișpan, vor fi fără sâmburi. Se vor separa gălbenușurile de albușuri și se va bate albușul bine împreună cu zaharul și într-un alt bol se amestecă gălbenușurile, treptat se va adăuga și uleiul, amestecând continuu pentru a obține o cremă foarte fină. Cele două crème pufoase, cea de albușuri și cea de gălbenușuri se amestecă frumos, apoi se vor amesteca împreună cu făina și cu cu puțină coajă de lămâie rasă.

Compoziția de pandișpan este acum aproape gata, tot ce mai lipsește este vă pregătim vasul pentru copt și să turnăm în el din compoziția pentru pandișpan, după ce a fost uns cu puțin ulei, iar înainte de a pune la copt prăjitura de pandișpan va avea nevoie de vișinele fără sâmburi sau de alte fructe din sezon de vară: caise, cireșe, zmeură sau altele.

Se vor adăuga uniform și apoi se vor acoperi cu o parte din compoziția de pandișpan rămasă.

Timpul de coacere este de cel mult 30 de minute într-un cuptor preîncălzit.