Palmieri din peturi și fructe din dopuri – sănătate prin activitate recreativă și creativă

0 Comentează
Share:

Salutare! Știți care sunt fructele palmierilor? Este lesne de răspuns la o astfel de întrebare, dacă ne gândim că există vreo 2500 de specii de palmierii, fiecare cu fructele lui!!! Dintre cei mai cunoscuți palmieri este Phoenix Dactylifera – Palmierul curmal cu o înălțime echivalentă cu aceea a 15 oameni puși unul pe umerii celuilalt. Și acum să vă scriu ce este necesar pentru ca activitatea de astăzi să fie una reușită anume: Palmieri din peturi și fructe din dopuri – activitate recreativă și creativă.

Astăzi mi-am propus să vă arăt ce interesant de văzut sunt palmierii din peturi realizați pentru decorarea unui spațiu de joacă pentru copilașii din Popești și morișca în miniatură făcută din scânduri vopsite, care înfrumusețează locul în care vin copilașii să facă sărituri la trambulină și datul în leagăn, toate acestea gândite și făcute pentru o sănătate mai bună. În imaginea de mai jos puteți vedea morișca, apoi de veți continua să citiți articolul veți vedea și minunații palmieri din peturi și frructele lor din dopuri.

Palmieri din peturi și fructe din dopuri - sănătate prin activitate recreativă și creativă

Vă plac sticlele de plastic și poate ați adunat multe acasă și nu știți la ce să le mai utilizați? Sănătatea începe prin implicare activă la menținerea unui mediu frumos, curat și îngrijit în care copii și adulții se pot bucura să-și petreacă timpul. Astăzi am să vă mai dau și eu câteva idei de utilizare bună a peturilor, căci fie le putem duce la reciclare sau le putem utiliza pentru reușita creativă și recreativă, ca de exemplu:

Decorarea unui spațiu de joacă sau a unui balcon și altele cu palmieri din peturi și fructe din dopuri

Palmieri din peturi și fructe din dopuri - sănătate prin activitate creativă și recreativă

Materiale necesare pentru activitatea creativă și recreativă – Palmieri din peturi și fructe din dopuri

  • peturi de culoare verde și maro

  • sârmă

  • adezivi

  • roți de cauciuc

  • țeavă de PVC

  • foarfece pentru franjurarea și tăierea peturilor utilizate la realizarea frunzelor și a trunghiurilor palmierilor

Mod de asamblare a palmierilor din peturi și a fructelor din dopuri

Pe roți de cauciuc se fixează țevile de PVC, ce vor fixa bine peturile maro folosite pentru trunghiurile palmierilor, apoi se vor aranja și peturile de culoare verde care se pun pentru a reprezenta frunzele palmierului, iar dopurile vor fi utilizate ca fructe ale palmierului și astfel activitatea creativă și recreativă se va finaliza cu succes. În imagini se pot vedea palmierii din peturi și fructele lor din dopuri, activitate creativă decorativă făcută pentru spațiul de joacă din satul Popești.

Vă dorim reușită tuturor celor care doresc să realizeze astfel de activități cu școlarii și cetățenii satelor lor!