Pălărioare din aluat cu semințe de mac

0 Comentează
Share:
Vă salut și vă invit astăzi la rețeta mea de pălărioare din aluat cu semințe de mac! Rapid de pregătit, hrănitoare și nespus de bune, pălărioarele din aluat arătă minunat pe platourile pregătite pentru încântarea celor dragi. Pălărioarele din aluat pot fi făcute și cu susan, in sau chimen.
Pălărioare din aluat cu mac

Ingrediente pentru pălărioarele din aluat și semințe de mac

  • 500 g făină,

  • 150 ml ulei de seminţe de floarea-soarelui,

  • 200 ml apă,

  • 20 – 25 g seminţe de mac,

  • 15 -20 g drojdie dizolvată în puțină apă,

  • puţină sare.

Modul de preparare pentru pălărioarele din aluat cu mac:

Într-un vas se pun toate ingredientele, se amestecă şi se frământă până se obţine un aluat potrivit ca şi consistenţă. Se mai adaugă puţină făină dacă este prea moale şi se lipeşte de degete atunci când îl frământăm, iar dacă compoziţia este prea densă se mai adaugă puţin ulei.

Foaie de aluat cu mac

Apoi întindem aluatul cu mac într-o foaie de aluat cam de 3 - 4 mm grosime, apoi cu un pahar facem cercuri pe care apoi cu o furculiță le dăm o formă dantelată pe margine, ca de pălărioară. Pălărioarele din aluat cu mac vor fi apoi aranjate pe o tavă unsă cu puţin ulei şi se pun la cuptor la foc potrivit până se rumenesc un pic. Vă asigur că vor fi atât de repede consumate, cât ai clipi din ochi!

Pălărioare din aluat și macPălărioarele sunt la mare căutare vara căci ne apără de soare, așa și pălărioarele din aluat cu mac dispar repede de pe platouri, mai ales la drumeții, așa că nu uitați să vă aprovizionați cu ingredientele necesare.

Vă dorim multă fantezie la modelat de pălărioare din aluat cu mac și multă sănătate!