Păducelul – beneficii pentru inima ta!

0 Comentează
Share:

Păducelul (Crataegus monogyna) este un arbust foarte des întâlnit la noi în țară, la marginea pădurilor din câmpie sau de pe dealuri. Păducelul are fructe roșii cu gust plăcut și sunt utilizate în prepararea ceaiurilor benefice în prevenirea problemelor de circulație deficitară când picioarele și mâinile sunt reci sau în cazul bolilor de inimă.

Păducelul - beneficii pentru inima ta!

Păducelul - 5 beneficii pentru inima ta și nu numai!

Păducelul - beneficii pentru inima ta!Păducelul nu e bun la toate ( ca de exemplu în caz de insuficiență cardiacă), dar:

  1. îmbunătățește circulația sângelui datorită capacității de dilatare a sângelui, așadar dacă vă luptați cu o circulație deficitară periferică este bine să consumați ceai (o cană de două ori pe zi) din frunzele verzi și florile albe cu miros plăcut ale păducelului.
  2. tensiunea arterială se stabilizează prin consum de ceai de păducel și talpa-gâști.
  3. reface mușchiul inimii în cazul în care o persoană a trecut prin suferințele provocate de infarct miocardic.
  4.  fructele roșii ale păducelului (gherghine sau mămăliguțe) sunt bune pentru prepararea siropurilor anticancerigene, căci fructele păducelului sunt bogate în flavonoide – antioxidanți puternici și se utilizează în cure de minimum trei luni.
  5.  ceaiul de păducel reduce ajută organismul să elimine radicalii liberi și menține tinerețea și frumusețea pielii.

Păducelul - beneficii pentru inima ta!Atenționare! Ceaiul din flori și frunze de păducel nu este recomandat femeilor însărcinate sau care alăptează sau persoanelor care folosesc medicamente din medicina alopată pentru tratarea problemelor de inimă, precum: insuficiența cardiacă.

 

 

1. Sănătate și vindecare folosind stilul de viață edenic și remediile naturale, Sorin Nicola, Editura Texte Dej, 2009.

2. Ghidul plantelor medicinate de la A la Z, Ovidiu Bojor, Editura Fiat Lux, 2003