2. Afecțiuni ale aparatului auditiv!
În tratarea otitelor și a hipoacuziei, se pun 3 picături de ulei de in sau 6 picături de ulei de migdale dulci în urechea afectată, seara înainte de culcare pe o durată de cel puțin 10 zile. Nu se pune niciodată ulei în ureche dacă există puroi (infecții cu lichid sau sânge).
3. Afecțiunile cardiovasculare!
Bolile inimii pot fi prevenite printr-o alimentație sănătoasă. Consumul de fructe, legume, semințe, cereale și nuci s-a dovedit de un real folos în prevenirea infarctului miocardic și tratarea ateriosclerozei. Aceste alimente naturale pe de-o parte nu conțin colesterol, iar pe de cealaltă parte sunt bogate în nutrienți esențiali pentru sănătatea sistemului cardiovascular (vitamine, minerale, fibre alimentare și antioxidanți).
4. Diverticulită și alte afecțiuni ale intestinelor!
Pentru prevenirea afecțiunilor intestinelor (dintre care cea mai des întâlnită este sindromul de colon iritat) este recomandat să se bea 2 litri de apă /zi și să se consume cât mai mult din următoarele: mușețel, leuștean, afine, roiniță, cimbru, oregano, pătrunjel, năprasnic, semințe de in, extractul glicerohidroalcoolic din muguri de nuc (se administrează câte 50 de picături - dimineața și seara, după 30 de minute de la servirea mesei), merișoare etc. De asemenea consumul de migdale proaspete combate hiperaciditatea gastrică, ajută la vindecarea ulcerului gastric și previne instalarea cancerului gastric sau de colon.
5. Diabet!
Extractul glicerohidroalcoolic din muguri de nuc (se administrează câte 50 de picături - dimineața și seara, după 30 de minute de la servirea mesei) este benefic și în cazul suferinzilor de diabet, căci frunzele nucului au efect benefic în metabolizarea zaharurilor și grăsimilor din organism.
6. Afecțiuni ale pielii!
Nucile, semințele de floarea-soarelui, migdalele, semințele de in și semințele de dovleac - consumate crude – au rol antiinflamator în interiorul organismului și ajută la refacerea țesuturilor pielii.
7. Chisturi ovariene și fibroame!
Sucurile de varză, sfeclă roșie, sucul de migdale (se obține din 15 sâmburi de migdale date prin blender, plus o cană de apă călduță). Consumați alimente bogate în vitamina E, căci această vitamină ajută la buna funcționare a glandelor sexuale, inhibând acțiunea nefastă a radicalilor liberi, așadar prin consumul de nuci, migdale, fructe, cereale și legume proaspete femeile își reduc riscul de a face cancer genital.
8. Afecțiuni ale oaselor!
Consumul regulat de fructe și nuci oferă organismului nutrienți necesari – minerale și vitamine - pentru menținerea sănătății sistemului osos al corpului tău.
9. Osteoartrita!
Nucile, în special migdalele, sunt foarte nutritive și ajută la menținerea buna funcționare a creierului și a oaselor. Așadar consumați zilnic 10 - 15 migdale, căci acestea conțin acizi grași omega-3, care te ajută să lupți cu boala.
10. Rahitism și scleroza în plăci!
Vrei un copil sănătos, atunci hrănește-l cu fructe proaspete sau fructe uscate și cu nuci și semințe; astfel va fi ferit de malnutriție, iar băile (2 -3 pe săptămână) făcute în ceai cald de frunze de nuc au efect relaxant pentru sistemul nervos și revigorant pentru sistemul osos și muscular.
11. Afecțiuni dentare!
Pentru dinți puternici și sănătoși, consumați zilnic nuci și semințe, și alte alimente care sunt bogate în calciu (migdale, semințe de floarea-soarelui, alune, germeni de grâu, semințe de susan, făină integrală de grâu, avocado și altele). Gargara cu infuzie de coji de nuc și gălbenele reduce durerile provocate de inflamațiile localizate în gură (afte, dureri ale gingiei, etc.).
12. Cancerul!
Pe lângă faptul că sunt delicioase, nucile, în mod special migdalele, conțin laetril – o substanță antitumorală. Consumați nuci zilnic și nu veți regreta cu siguranță, căci astfel veți fi mai bine protejați împotriva tumorilor localizate la: sân, gât (cancer esofagian sau faringian), pancreas, plămâni sau în caz de leucemie.
Comentarii