Mușcatele – beneficii

0 Comentează
Share:

Ca origine mușcatele (denumirea latină Pelargonium – gen de mușcate care conține 210 specii de mușcate, cunoscută în 1783 în botanică sub denumirea de „ciocul-berzei” după forma de cioc de barză pe care o au fructele diferitelor specii de mușcată, în limba franceză Geranium, în germană Geranien și în engleză Geraniums) provin din Africa de Sud și Namibia, dar și Egipt, Tanzania, Tanzania, Kenia și Malawi, iar ca plante ornamentale pentru înfrumusețarea grădinilor sau a balcoanelor care permit jardiniere cu ghivece, mușcatele se bucură de o răspândire în creștere.

Mușcatele - beneficii

Mușcatele – beneficii și întrebuințări

Mușcatele au multiple întrebuințări în industria producătoare de ceaiuri și tratamente medicinale cu proprietăți benefice pentru menținerea sănătății.

1. Un ten și un corp frumos cu ulei de mușcată parfumată! Piele fină și catifelată prin masajoterapie și aromoterapie cu uleiuri de mușcată de soiuri englezești parfumate (Aristo, Candy Flowers, Angeleyes, Sun star, Survivor, Violet star și altele).

2. Alimente bio cu esență naturală de mușcată pentru sănătate! În industria producătoare de condimente, pentru prepararea aromelor delicate utilizate în prepararea băuturilor răcoritoare și a prăjiturilor dietetice la care se folosește pentru îndulcire delicată zahăr aromat special cu aroma din frunzele de mușcate parfumate.

3. Păr sănătos cu ulei sau ceai de flori de mușcată! Frumusețea și strălucirea plină de vitalitate ale părului datorate spălării regulate cu șampoane cu ulei sau ceai de flori de mușcată este ceva ușor de realizat, trebuie doar menținerea obișnuinței de utilizare a cosmeticelor bio cu uleiuri esențiale de mușcată.

4. Săpun, balsam de rufe și soluții naturale pentru menținerea igienei cu parfum de mușcată! O casă curățată cu soluții naturale rapid de preparat în compoziția cărora s-au utilizat și esențe naturale parfumate de mușcate este un mediu propice pentru sănătatea tuturor celor ce locuiesc în incinta ei.

5. Mușcatele englezești parfumate utilizate și în industria parfumurilor! Mușcatele parfumate din soiurile englezești sunt utilizate la fabricarea de parfumuri și cosmetice bio pentru menținerea elasticității pielii, ba chiar și pentru producția de rujuri și balsam-uri recomandate ca utilizare pe timp de iarnă pentru reducerea riscului de crăpare a pielii pe vreme rece de toamnă, iarnă sau început de primăvară cu vânt și cu ger.

Rețetă de limonadă cu parfum de mușcată te scapă de răceli și de boli pulmonare

Cu un pahar de limonadă cu parfum de mușcată setea se potolește și sănătatea sporește! Se știe că ceaiul din 7- 8 frunze sporește imunitatea și previn căile respiratorii de infecții și este recomandat celor care suferă de boli pulmonare.

Ingrediente pentru limonadă cu parfum de mușcată

  • 1 litru de apă plată în care au fost infuzate 7 – 8 frunze de mușcată (ca la un ceai se strecoară apoi apa clocotită pentru a separa frunzele utilizate de la o mușcată parfumată și se pune la răcit ceaiul astfel obținut)

  • 2 lămâi stoarse de zeamă

  • 150 g miere sau zahăr

  • pentru o culoare plăcută de roz pentru limonada cu parfum de mușcată se poate adăuga sucul de la 100 g de afine.

    Limonada cu parfum de mușcată se poate consuma rece sau caldă, după preferință!

Vă dorim sănătate cu limonadă și bunătăți culinare cu aromă de mușcată parfumată!