Mujdei de usturoi

0 Comentează
Share:

Salutare tuturor!

Vă place mujdeiul de usturoi? Mujdeiul de usturoi este subiectul căruia îi voi acorda o filă de rânduri scrise astăzi.

Am să vă arăt și fotografia mujdeiului de usturoi pe care l-a făcut Speranța Cebanu în vara anului trecut și țin să vă spun și să mulțumesc Speranței pentru că mujdeiul a fost și foarte gustos, nu doar aspectuos…

Mujdei de usturoi

Cineva spunea că nu-i place să mănânce usturoi pentru că e foarte usturător și că pișcă la limbă!!! Dacă așa spune și copilul sau un adult din casa dumneavoastră, ținând cont de beneficiile consumului de usturoi, atunci merită de căutat modalități prin care cățelul de usturoi să nu le mai pară atât de rău!!!

Cum se prepară un mujdei de usturoi?

Rețeta cea mai simplă de mujdei de usturoi:

Se curăță câțiva căței de usturoi și după ce îi trecem pe sub un jet de apă, îi punem în aparatul de zdrobit usturoi, se dau pe răzuitoare cea mai fină sau se pisează într-un mojar de porțelan ori de lemn. Compoziția de usturoi zdrăbit se freacă cu maximum două linguri de ulei de semințe de floarea soarelui, de măsline sau de migdale, apoi se adaugă un pahar de apă și gata mujdeiul de usturoi. Pentru un mujdei de usturoi cremos se va folosi foarte puțină apă.

UsturoiSe pot face varietăți de mujdei de usturoi în combinație cu tomate, cu pastă de avocado ori cu lapte de caju… Yami, yami ce bune sunt și aceste varități de cremă de mujdei de usturoi, care sunt sănătoase și frumoase ca décor culinar pentru preparate din: cartofi, pește, salate, tăieței, legume cu carne, etc.

La ce preparate culinare se folosește mijdeiul de usturoi?

Mujdeiul de usturoi este foarte des utilizat pentru aromatizarea fripturilor, dar la fel de bine poate fi folosit și pentru a da un gust mai bun frigăruilor din legume, în special a celor cu ciuperci.

Vezi și beneficii consumului de usturoi: