Morcovul – 10 beneficii pentru sănătatea ta!

0 Comentează
Share:

Salutare tuturor! Astăzi voi scrie despre beneficiile consumului de morcov (Daucus carota) pentru toți cei care doresc să aibă o sănătate mai bună hrănindu-se cu salate de morcovi și țelină sau cu alte preparate din: morcovi, cartofi, păstârnac, pătrunjel și alte legume. În imaginea de mai jos este un aranjament cu morcov, cartofi și dovlecel pregătit de Speranța Cebanu.

Mâncărică cu morcovi și dovlecel

Poate vă întrebați de ce este bine să mâncăm morcovi?! Când eram copil mama îmi dădea să beau un suc făcut cu morcovi și sfeclă roșie și nu prea pricepeam atunci de ce trebuia să-l beau. Astăzi eu însămi pregătesc sucuri cu morcovi pentru cei din casa mea, însă în combinații de legume și de fructe diverse după placul fiecăruia.

 

Beneficii ale consumului de morcovi

 

1. Vedere mai bună după curele cu morcovi! Consumul de morcovi este benefic pentru îmbunătățirea vederii, în special pentru vederea pe timp de noapte, căci morcovii conțin beta-caroten și alți carotenoizi.

Salate de morcov și sfeclă roșie2. Calmează mucoasa intestinală! Curele de crudități în combinație cu morcovul și țelina aduc beneficii pentru buna funcționare a tranzitului intestinal și reduc aciditatea gastrică.

3. Piele fină fără acnee sau alte boli! Amatoarele pentru o frumusețe de invidiat știu că un ten frumos se păstrează sănătos cu un pahar de suc de morcov pe zi. Vrei și tu sănătate la pahar pentru o frumusețe de neegalat!!! Atunci nu uita să-ți pregătești sucul de morcovii!

4. Curele cu morcov sunt recomandate celor care se luptă cu boala secolului – cancerul! Alege să trăiești frumos cu un consum echilibrat de legume, fructe, semințe și nuci; dar și cu o minte pozitivă, căutătoare de soluții bune la problemele de sănătate și de împăcare cu Dumnezeu și cu ceilalți. Viața este un dar de la Dumnezeu și ceea ce alegem să facem cu acest dar va face diferența! Curele cu suc de morcovi sunt recomandate în prevenirea tuturor formelor de cancer: de piele, de prostată, mamar, hepatic, osos, esofagian, renal, gastric, etc.

Flori din morcov și salată verde

5. Scapă de paraziții intestinali cu ulei esențial de morcovi! Uleiul esențial de morcovi este recomandat atât copiilor, cât și adulților pentru că este benefic împotriva paraziților intestinali.

6. Revitalizarea organismului cu suc de morcovi! Mai ales după perioada de iarnă este binevenită o cură cu suc proaspăt de morcovi, căci acesta furnizează organismului vitamine (A, B, C și E) și minerale benefice pentru purificarea sângelui.

7. Morcovul este benefic în gută și poliartrită! Este bine de știut că surplusul de acid uric face ca organismul să aibă de înfruntat suferința poliartritei și a gutei, însă cura de crudități și de sucuri cu morcov sunt benefice pentru că ajută la eliminarea excesului de acid uric existent în organism. Iată și un peștișor din morcovi realizat de Anastasia.

Decor cu morcovi și salată verde

8. Morcovii sunt excelenți pentru dinți puternici! Sănătatea dentară este foarte importantă, așadar un morcov ronțăit pe zi va întări dantura copiilor.

9. Sucul de morcov te ușurează de boli ale rinichilor! Suferința provocată de piatra la rinichi nu este de neglijat, așadar sucul de morcov și de țelină ajută la eliminarea toxinelor. Ceaiurile de coada calului și codița șoricelului sunt de asemenea benefice în cazul în care ne luptăm cu suferințe la nivelul rinichilor. Un alt remediu natural binefăcător este cura cu argilă, care se bea dimineața cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a fi consumat micul dejun.

10. Benefic împotriva durerilor de gât! Deseori pe timp de iarnă, copii și adulții răcesc și au dureri de gât și amigdalitele inflamate... Ce este de făcut? Ceaiurile calde de mușețel și sucurile de fructe și de morcov sunt eficiente împotriva răcelilor, dar și consumul regulat de ceapă și de usturoi este de un real folos, căci sunt alimente antimicrobiene.

Vă dorim tututror sănătate și revitalizare cu sucuri de morcovi!