Mititei de 1 Mai

0 Comentează
Share:

Cum se sărbătorește 1 Mai, poate vă întrebați?! Pe vremuri era o adevărată concurență între grupurile de muzică populară, ce umpleau văzduhul cu sunetele de muzică și cu jocuri de călușari și de voie bună, iar pe ulițele târgurilor din sate treceau negustorii cu fructe, cu alviță, cu chisăliță din zarzăre, cu jucării lucrate manual, dar astăzi la „putere” stau mititei la grătar, fie ei din carne de oaie sau din amestec cu tocătură de carne de curcan.

Mititei de 1 Mai

Parcurile sunt ticsite de cei care iubesc plimbările alături de cei dragi și pentru că vremea e însorită tinerii au ieșit în oraș la plimbare pe scutere electrice, iar de vroiau să-și potolească setea aveau o mulțime de variante oferite de comercianții de la tarabele amenajate în căsuțele de lemn cu aparate de sucuri, cu înghețată, iar de le era foame găseau cu ușurință varietăți de preparate la restaurantele din apropierea parcurilor.

Mtitei de 1 MaiMititei la grătar sunt la modă chiar și pentru cei care merg pe munte, dar foarte puțini își mai amintesc că roșiile, ardeiul gras sau capia și ciupercile, porumbul copt pe jăratecul din vatra îmcălzită pentru coptul pâinii, sunt cu mult mai bune.

Și dacă nu e suficient am să vă mai amintesc că e cu mult mai bună o bucată de pâine uscată mâncată în dragoste și pace, decât o oală de cârnățuri și de mititei cu ceartă (Proverbe 17, 1).

Un 1 Mai cu înțelepciune și multă sănătate!