Mielul de Paște

0 Comentează
Share:

Mielul de Paște este binecuvântarea împăcării omului cu Dumnezeu prin acceptarea sacrificiului Fiului lui Dumnezeu la Golgota pentru răscumpărarea din moartea adusă de păcatul neascultării primilor oamenii Adam și Eva și perpetuat până în zilele noastre.

Îmi amintesc cu plăcere de pregătirile pentru Sărbătorilor Pascale, care se făceau în satul bunicilor și străbunilor mei, când în fiecare gospodărie se vedea entuziasmul preocupării pentru a fi casa în rânduială și gospodăria aranjată cu o curățenie diferită de cele din cursul anului (de la cel mai mic până la cel mai mare, fiecare trebuia să fi cu toate hainele curățate și toți ai casei participau zeloși și erau gata să fie de ajutor și astfel se crea o atmosferă plină de farmecul specific sărbătorilor de Paște cu mirosul îmbietor al cozonacilor cu nucă și al mustului păstrat de cu toamnă în sticle speciale. Îți era mai mare dragul să vezi imbrăcați în straie tradiționale feciorii și fetele satului însoțind bătrânii pe drumul către bisericuța din vârful dealului pentru a asculta slujba, dar cel mai greu mi-a fost să înțeleg de ce trebuia să  trecem prin jalea ce ne cuprindea la tăierea celui mai drag miel sau ieduțului preferat, iar cât despre a mânca din friptura pregătită din carnea mielului sau iedului acelui ni se puneau parcă noduri în gât și atunci noi copilașii îl năpădeam pe bunelul cu întrebări.

Mielul de PașteCu răbdare răspundea la toate și ne aducea aminte despre istoria unui popor de robi care a fost scos din robia Egiptului prin puterea lui Dumnezeu și toți cei care unseseră cu sângele mielului pragul de sus al casei și ușiorii ușii și care mâncaseră carnea fiartă a mielului, cu verdețuri amare și cu azimi au fost salvați de la urgia morții aduse asupra întâilor născuți și totodată au fost pregătiți pentru ieșirea din țara Egiptului către țara făgăduită. Aceste informații ne sunt prezentate în Sfânta Scriptură în carte Exodului și ne sunt mărturie pentru simbolul sacrificiului Mielului Pascal - Isus Hristos, prețul infint plătit pentru scoaterea noastră din robia păcatului.

Iată în versurile ce mi-ai trecut prin gând am dorit să las o mărturie a mesajului valoros al Mielului de Paște și să-ți doresc totodată să te bucuri de profunzimea cuvântului lui Dumnezeu pentru înviorarea sufletului tău, căci dragostea lui Dumnezeu este mai tare ca moartea.

Mielul de Paște

Hoinari prin bezna lumii

Ne-am luat cai și șaua

Și-am pornit să-i prindem pe cei

care ni s-au împotrivit.

O lumină puternică

Ne-a mai putut opri,

Isus – Lumina lumii,

Mielul Pascal care a luat asupra Lui vina mea și a ta

Și care a spus: Pentru ce Mă prigonești?

Am căzut la pământ

Și pe loc am orbit

Doar Anania proorocul

La mine a venit

Și după trei zile de orbire

Pe ochii mei în rugă mâinile și-a pus

Și-n dată solzii orbirii au căzut.

Am putut vedea din nou

Și m-am botezat la creștinism.

De atunci nu am mai fost doar Saul din Tars – ci PAVEL,

Mare Apostol al Evangheliei lui Isus Hristos vestită tuturor neamurilor,

Ca să fie și pentru mine și pentru tine Hristos – Mielul de Paște!

 

Hristos a învit! Cu adevărat a înviat și învierea este pregătită pentru toți creștinii care au trăit după învățătura Lui și pentru noi cei care suntem foarte aproape de Nunta Mielului, este vremea să fim gata!