Mic dejun cu hrișcă și smochine verzi caramelizate

0 Comentează
Share:

Salutare! Ați mâncat la dejun hrișcă cu smochine verzi caramelizate?

Gustarea cu hrișcă și smochine verzi caramelizate este hrănitoare și se face rapid, maximum 15 – 20 de minute, căci procesul de preparare constă doar în fierberea bobițelor de hrișcă, lăsarea la răcit circa 5 minute și aranjarea pe farfurie împreună cu smochinele verzi caramelizate luate dintr-un borcan de dulceață de smochine. Cum este făcută caramelizarea smochinelor verzi?

Mic dejun cu hrișcă și smochine verzi caramelizate

Mod de preparare micului dejun cu hrișcă și caramelizarea smochinelor verzi

Mic dejun cu hrișcă și smochine verzi caramelizate

  • Se fierb smochine verzi, frumoase fără pete, în clocot în trei ape care evident se schimbă după fiecare clocotire.
  • Se scurg smochinele de apă și se lasă la răcit, apoi se înțeapă fiecare smochină cu o scobitoare în 3 – 4 locuri de pe suprafața fiecăreia.
  • Se iau apoi smochinele verzi și se fierb într-un sirop de caramel cu zahăr brun, apă și bucăți de portocală, pentru 10 -15 minute.
  • În imagini puteți vedea micul dejun cu hrișcă și smochine verzi caramelizate, pregătite aparte cu bucăți de coajă de portocală, pentru o aromă deosebită.

Vă doresc reușită în prepararea micului dejun cu hrișcă și smochine verzi caramelizate și poftă bună!