Măsuri de igienizare împotriva virusurilor și a bacteriilor

0 Comentează
Share:

Igiena este esențială și a fost încă din vremuri străvechi, căci Dumnezeu a lăsat ca pe paginile Sfintei Scripturi să fie notate măsuri clare cu privire nu doar la curăția morală (Leveticul 16, 30 34), ci și referitoare la curățirea fizică, căci în Leveticul 14, 8 ni se spune că: “Cel ce se curățește trebuie să-și spele hainele … “ Și dacă doriți vă invit să vă reamintiți de personajul feminin Cenușăreasa -, a cărei istorii se încheie cu un final bun.  Cendrillon

Igienizare cu spirt

Măsuri preventive de igienizare împotriva virusurilor și a bacteriilor

  • Spălarea pe mâini cu săpun și clătire cu apă este cea mai des practicată metodă pentru îndepărtarea microbilor.
  • Ștergerea geamurilor și igienizare obiectelor din casă, spălarea podelelor cu apă și spirt (eu folosesc și oțet pentru dexinfectarea frigiderului și zeamă de lămâie pentru o mai bună igienizare a mâinilor și a paharelor și a cănilor sau pentru degresarea mult mai eficientă a furculițelor sau a lingurilor, după care urmează procesul de limpezire cu apă curată).
  • Fierberea veselei în apă cu detergent de vase este o altă metodă foarte eficientă pentru distrugerea microbilor, astfel se diminuează riscul înmulțirii bacteriilor și vom fi mai protejați de virusul nedorit.
  • Curățarea și ștergerea încălțămintei după fiecare ieșire efectuată în oraș.
  • Periodic efectuarea curățeniei generale a locuinței și distrugerea mucegaiurilor existente în camerele locuinței: dormitoare, băie sau bucătărie.
  • Spălarea cu apă și clor a treptelor caselor sau a scărilor blocurilor reprezintă o măsură esențială pentru igiena localnicilor.

Igienizare împotriva virușilor și a bacteriilor

Pentru igienizarea și sănătatea dentară

  • Uleiul de cuișoare și uleiul de cocos sunt eficinte pentru îndepărtarea tartrului dentar.
  • Tinctura de propolis și gelul de aloe sunt benefice împotriva aftelor și a mirosului neplăcut al gurii.
  • Uleiul de cajuput este un bun dezinfectat și te scapă de durerile dentare.

Pentru igiena scalpului

Deseori am întâlnit persoane care făceau mătreață când schimbau gama de șampoane pe care o utilizaseră vreme îndelungată. Vă recomand să folosiți câteva picături de ulei de lavandă în momentul aplicării șamponului pe păr sau cel mai bine este ca limpezirea părului să se facă cu ceai de mușețel, de brusture, de mesteacăn sau de urzică.

Igieniena scalpuluiCeaiurile de pelin sunt recomandate pentru dezinfectarea și cicatrizarea rănilor existente pe scalp sau pe alte zone de pe corp. Pentru perii și accesoriile de păr dezinfectarea se poate face prin spălare cu apă caldă, cloramină și spirt de 98%.

Pentru igiena picioarelor

Igiena picioarelor este binevenită oricând! Mirosul neplăcut al picioarelor este ușor de îndepărtat dacă le spălăm cu apă și săpun și dacă aplicăm 7 – 10 picături de ulei de lavandă sau de oregano în apa pregătită pentru spălare. Este bine de știut că uleiul de oregano este unul dintre cele mai antiseptice și mai bun medicament natural. De asemenea în cazul în care există micoze la nivelul unghiilor este necesar de îndepărtat cât mai mult din unghia afectată și apoi de pus câteva picături de ulei de tee tree pentru distrugerea respectivei micoze.

Pentru igiena tenului

Merită de precizat că igiena tenului este un domeniu foarte studiat de cosmeticieni, de medicii esteticieni și nu numai. Toți cei care doresc să fie sănătoși și frumoși știu că spălatul pe față nu este doar o artă practicată de plasticieni, ci și o disciplină zilnică care merită îmbunătățită în fiecare zi cu ajutorul metodelor de curățare a tenului cu aburi de ceai de mușețel și cu aplicarea de ulei de migdale, de cocos sau de trandafir, căci acestea încetinesc procesul de ridare a tenului.

Pentru igiena axilei

Mirosul de transpirație este mai pregnant în zilele călduroase, dar și atunci când facem efort fizic sau când trecem prin momente mai stresante...

De știut este că după îndepărtarea părului existent în zona axilei, spălarea cu apă și săpun poate îndepărta mirosul neplăcut doar pentru scută durata, dar ungerea axilei cu ulei de trandafir, de portocale, de lămâie, de mentă, de rozmarin sau de cocos, după cum preferați parfumul uleiului; meține axilei un miros plăcut timp de câteva ore.

Detoxifiere internă și igienizare externă

Pentru detoxifiere internă sunt recomandate curele cu sucuri de morcov, măr, aloe, sfeclă roșie, varză și frunze verzi de pătrunjel, dar și consumul de usturoi, hrean și ceapă.

Cure cu suc de morcov și măr

Pentru igienizare externă este recomandat să se facă spălări cu apă călduță și săpunuri naturale, dar și băi la șezut cu ceaiuri de coada-șoricelului, de coada-calului și de pelin pentru distrugerea infecțiilor. Curele cu argiloterapie sunt eficiente împotriva infecțiilor aparatului urinar și ușurează tranzitul la nivelul colonului. Eficiente pentru igienizarea zonei anale și genilale sunt și gelurile intime pe bază de echinacea și de propolis, dar benefică este și aplicarea cremei de tătăneasă și de gălbenele după băile locale.

Vă dorim tuturor sănătate!