Mămăligă gratinată cu ciuperci și rozmarin

0 Comentează
Share:

Vă place mămăliga din mălai de porumb ( Maϊs en français )? Cunoașteți beneficiile consumului de mămăligă. În articolul acesta vei avea ocazia să vă familiarizați cu beneficiile consumului de mămăligă, dar și cu rețeta proprie pe care am realizat-o de curând, anume: Mămăligă gratinată cu ciuperci și rozmarin.

Mămăliga gratinată cu ciuperci și rozmarin

În imaginile de mai jos puteți vedea delicatesa culinară pregătită cu ovale de mămăligă gratinată cu ciuperci preparate în tigaie cu ulei și rondele de la un cartof, frunze de rozmarin, și rondele din măsline (4 – 5 măsline).

Mămăligă gratinată cu ciuperci și rozmarin

Despre beneficiile consumului de mămăligă vezi articolul: Mămăliga beneficii

Timp de preparare și ingrediente pentru mămăliga gratinată cu ciuperci și rozmarin

Se pregătește într-o cratiță sau într-un tuci o mămăligă după rețeta simplă cu apa, puțină sare, mălai fin, și se amestecă bine ca să nu facă cocoloașe. Timpul de preparare pentru mămăliga gratinată cu ciuperci și rozmarin este de maximum 20 - 25 de minute.

Separat se încing într-o tigaie cu ulei, următoarele felii de legume:

  • 4 -5 ciuperci mari bine spălate și curățate

  • 2 cartofi potriviți fierți în coajă, apoi curățați de aceasta și feliați

  • 1 ceapă mică curățată

  • 2 – 3 frunze de rozmarin

  • 4 – 5 măsline

Legumele se călesc împreună și se sărează după gust, apoi se aranjează frumos pe farfurie peste bucățile de mămăligă și astfel gratinată cu ciuperci și rozmarin, mămăliga este savuroasă și parfumată că te face s-o adulmeci.

Vă doresc poftă bună!