Înghețata copiilor - activitate creativă

0 Comentează
Share:

Salutare, dragi copilași! Și articolul acesta vă este dedicat și vă invităm pe toți să vă pregătiți desenele sau modelajele pentru tematica de astăzi: “Înghețata copiilor”.

Vă place înghețata cu fructe de pădure sau cu fructe exotice? Desigur că mama și tata sunt foarte atenți ca ai lor copilași să nu răcească dacă mănâncă înghețată!

Dragi copilași, vom face o înghețată cu totul specială, de la care nu te doare gâtul, pentru că este doar o creație gândită de voi! Sunt sigură că vă va plăcea activitatea creativă de astăzi și mai mult decât atât vă veți uimi de propriile voastre înghețate!

Iată înghețata desenată de Anastasia, așa cum și-a imaginat ea că ar putea fi o înghețată reușită și chiar s-a descurcat binișor în creația ei.  Felicitări!

Înghețata copiilor

Mai întâi vă propun să vă gândiți din ce veți face înghețata voastră, pentru ca să aveți toate “ingredientele” pregătite…

Așadar pentru înghețate desenate avem nevoie de: coli, carioci, creioane colorate, lipici și sclipici, acoarele și tempera, iar dacă veți face macheta unei înghețate din plastilină, atunci veți alege plastilină colorată asemănătoare culorilor fructelor din care vreți să faceți înghețata, de exemplu putem folosi plastilină portocalie care să reprezinte nuanța fructelor de culoare orange (caise, portocale, pepene galben, papaya, mandarine, nectarină și altele).

Înghețata cu fructe de pădure făcută de copii

Culoarea verde este foarte des utilizată pentru frunze, așadar se va potrivi de minune pentru frunze de mentă, dacă înghețata copiilor se va dori să fie o reprezentare a celei din mentă sau din fructe de culoare verde deschis (kiwi sau fistic).

Pentru cei care preferă nuanțe de violet spre mov închis sau roșu, atunci veți utiliza aceste culori pentru a reprezenta înghețata din fructe de pădure (merișoare, afine, mure, zmeură, etc.).

Vă dorim mult succes și delectare din plin în realizarea tematicii activității de astăzi: “Înghețata copiilor!”