Imunitatea – o comoară neprețuită

0 Comentează
Share:
Știm cu toți cât de important este să fim sănătoși mai ales când ne confruntăm cu o imunitate scăzută și avem nevoie de aer curat, de odihnă, de apă, de hrană sănătoasă cu legume, fructe, semințe, nuci și nu numai. Abia când suntem afectați de suferință fizică începem să ne preocupăm mai mult de sănătate sau poate nici atunci cum se cuvine…
Restaurant - masă cu fructe și aranjament de nuntă

Apelăm deseori la medicina alopată și sperăm să ne fie soluționată problema urgent, fără a fi preocupați de comoara noastră cea mai valoroasă, imunitatea.

Dumnezeu a creat la început totul desăvârșit, iar omul nu a respectat și nici în ziua de astăzi nu se dă ascultare legilor date special pentru a ne păstra imunitatea, cu atât mai mult că ne află pe un pământ stricat de nelegiuirile săvârșite de oameni asupra resurselor naturale și nu numai.

Natură cu flori și albineAm văzut și-n viața celor dragi mie și-n viața mea confuntarea cu suferița fizică, provocată de multe ori din lipsă de informare suficientă sau poate din lipsă de perseverență în administrarea sănătoasă și echilibrată a resurselor fizice, așadar cel mai bine este să cercetăm lucrurile și să ne dorim schimbări în bine în viața noastră și a celorlalți.

 

Ce trebuie să facem pentru a ne bucura de o imunitate bună?

Să ne reamintim că sângele are un rol foarte important pentru sănătatea noastră, așadar trebuie să avem un sânge sănătos și astfel o imunitate vizibil foarte bună. Sângele satisface nevoile fiecărei celule din organism și este vital să ne bucurăm de:

 

  1. Exercițiu fizic – principala problemă în dobândirea bolilor este sedentarismul.

  2. Cure de verdețuri și salate de legume și crudități, pentru hrănire sănătoasă bogată în fructe, care ajută la prevenirea aparițiilor bolilor, căci în Sfânta Scriptură în Levetic capitolul 3 cu versetul 17 scrie: “Aceasta este o lege veșnică pentru urmașii voștri, în toate locurile unde veți locui: cu nici un chip să nu mâncați nici grăsime, nici sânge”.

Salată de crudități

      3. Băile de plante pentru eliminare toxinelor și curățirea fizică ne vor ajuta în depășirea perioadelor de suferință și să ne menținem sănătoși.

      4. Hidratarea zilnică cu apă, care curăță organismul de substanțele dăunătoare, ba chiar folosirea argiloterapiei este benefică pentru detoxifierea organismului.

      5. Aer curat, deci să protejăm natura pentru a ne bucura de un aer mai puțin poluat. 

Aer curat

     6. Lumina soarelui, care întărește imunitatea – vitamina D,

     7. Mentalitate pozitivă, care dezvoltă emoțiile pozitive și gândirea echilibrată prin sacroterapie (legătura om – Dumnezeu),

     8. Odihnă la ore regulate, pentru redobândirea energiei întregului organism.

Odihnă

Sistemul imunitar este cel mai des afectat datorită următorilor factori:

  • exercițiu fizic insuficient sau în exces,

  • alimentație bazată pe alimente cu grăsimi de origine animală și încălcarea regulilor principale în nutriție privitoare la diversificarea alimentelor consumate zilnic (cereale, semințe, legume, nuci, fructe și leguminoase, iar legumele trebuie să dețină primul loc zilnic în alimentație) și la nivelul lor de procesare, căci fructe consumate ca atare sunt mult mai hrănitoare decât dacă le mâncăm după ce le facem piure.

  • depresia.

 

Adesea auzim întrebarea:

Ce să facă o friptură sau coca – cola, un pahar de alcool sau o țigară?

 

A fost o vreme când nu se permitea prin lege intrarea în țară a baxurilor cu țigări, iar în rândul femeilor era privit ca depravare să fumezi. Astăzi se fumează la unison, iar la adolescențil s-a înregistrat rata cea mai ridicată la fumat în ultimii ani.

 

Coca – cola este băutura cu 15 pH, adică foarte acidă pentru organismul uman și cu toate că aceste informații se cunosc chiar din cercetările de laboratoare specializate, oamenii merg înainte în prăbușirea lor.

 

Alcoolul nu doar că dăunează celor cel consumă, dar afectează și degradează și viața copiilor care ar putea fi bine îmbrăcați sau hrăniți și nu să asiste la dezinteresul fățis al tatălui sau al mamei care se distrează la "un pahar".

 

Murim mult mai mult din cauza a ceea ce punem pe masă în farfuriile și în paharele noastre, pentru că așa ne-am obișnuit!!!

 

Potrivit statisticilor medicale se precizează că până la 70% din oameni mor din cauza alimentației greșite.

 

În cazul diabetului zaharat îi sunt necesari 10 ani omului să ajungă să realizeze prezența acestei boli în organismul său, iar pentru cancer 10 -15 ani.

 

Și pentru că nu este o virtute în a fi bolnav, vă invit pe timp de vară la:

  • Biblia online – traducerea Dumitru Cornilescu
  • Sorin Nicola - Sănătate și vindecare folosind stilul edenic și remediile naturale, volumul 1, Editura Texte, 2009.
  • Emil Rădulescu - Alimentația inteligentă, Casa de Editură Viață și Sănătate, București, 2000.