Hrișcă, cătină și miere – mic dejun delicios

0 Comentează
Share:

Notez astăzi beneficiile consumului de hrișcă cu miere și cătină – un mic dejun excelent, plin de vitamine și minerale, care ajută orgamismul pentru o sănătate mai bună. În imaginea de mai jos peste bobițele de cătină și peste hrișca fiartă sunt adăugate multe alte fructe de pădure, dar și bucăți de caise.

Hrișcă, miere și cătină - mic dejun

Cătina are un conținut bogat de vitamine (A, E, F, D, B1, B9, C, K și P) eficiente în combaterea multor afecțiuni de sănătate: probleme de vedere, anemie, arteriopatii, cancer, infecții renale, rahitism, tulburări menstruale, scleroză în plăci, eczeme, negi sau în caz de veruci și alte afecțiuni ale pielii se recomandă compresele cu ulei de cătină. Borcanul acesta cu miere și cătină a fost fotografiat de Speranța Cebanu și apreciem reușita fotografiei prin postarea ei aici.

Hrișcă, miere și cătină - mic dejunDe asemenea beneficiile consumului de hrișcă sunt precizate în articolul: 10 beneficii ale consumului de hrișcă

Așadar combinația de hrișcă fiartă, cătină și miere este indiscutabil foarte sănătoasă și hrănitoare pentru întregul organism, iar dacă doriți o aromă deosebită se pot adăuga fie puțină scoțișoară, puțină vanilie sau nucșoară.

Hrișcă, miere și cătină - mic dejunModul de preparare pentru micul dejun cu hrișcă, miere și cătină

Prepararea micului dejun cu hrișcă, cătină și miere este foarte rapid (presupune procesul de fierbere de hrișcă și adăugarea de miere cu bobițele de cătină).

Se pot adăuga compoziției de hrișcă fiarte, miere cu cătină și alte fructe uscate care să mărească sațietatea, precum: nuci diverse sau fructe de pădure.

Vă dorim sănătate!