Hrana înaripatelor de la noi din țară și concurs de desen: Pasărea anului 2024

0 Comentează
Share:

Salutare! Vă plac păsările de la noi din țară? Îmi puteți da exemplu de câteva înaripate ce trăiesc pe teritoriul nostru românesc?! Barza, mierla, privighetoarea, ciocănitoarea, cioara, pițigoiul și altele. Cunoașteți cu siguranță câteva specii de păsări de pe teritoriul țării noastre și știți că unele nu se hrănesc doar cu semințe, cu insecte sau cu bucăți de fructe ori de legume, ci poate chiar cu rozătoare de câmp sau cu șopârle, șerpi sau pești mici. Pentru iubitorii de păsări și nu numai, am ales ca subiectul de astăzi să fie despre păsările de la noi din țară și vă anunțăm că este și un concurs despre păsări (până pe 14 aprilie 2024 - trimiterea desenelor), concursul de desene: Diversitatea cuiburilor la păsările din România - Societatea Ornitologică Română.

Hrana înaripatelor de la noi din țară și concurs de desen

Și acum să vedem dacă puteți identifica pasărea ce se află alături de pui ei gri, după cum i-a desenat fetița Anastasia?

Sunteți gata să dați un răspuns bun! Da, bufnița și pui ei, ați identificat-o corect!

Acum întrebare încuietoare: Cu ce își hrănește bufnița pui? Șoricei și animale mici, pe care le vânează noaptea, căci bufnița este pasăre răpitoare de noapte.

Copilașilor care doresc să încerce să deseneze cuiburile păsărilor de la noi din țară, le dau un sfat ce merită de luat în seamă, anume: citiți cât mai mult despre păsările pe care doriți să le desenați, apoi așezați-vă la masa de lucru și încercați să redați cât mai bine pasărea aleasă pentru desen!

Mult succes!