Hai la ciulama de pleurotus!

0 Comentează
Share:

Salutare tuturor! Am promis unei ființe dragi că-i voi arăta ciulamaua de pleurotus decorată cu bucățele de ceapă verde sau de usturoi verde și am ales ca astăzi să vă povestesc tuturor despre ciulamaua de pleurotus.

Ciulama de pleurotus cu usturoi verdeNu puțini sunt cei care mănâncă cu plăcere ciulamaua de ciuperci, iar dacă vă numărați printre cei care nu vă dați în vânt după ciulamaua de ciuperci, încercați ca să o pregătiți cu ciuperci pleurotus și vă asigur că așa va fi incomparabil mai bună.

În imaginea de mai sus se poate vedea ce frumoasă este ciulameaua cu pleurotus garnisită cu frunze de ceapă verde tăiate mărunt și vă pot scrie negru pe alb că a fost foarte bună, căci până și prietenii mei au cerut repetir la ciulamaua de pleurotus…

Ciulama de pleurotus

Ingrediente pentru ciulama de pleurotus

Ciulamaua de pleurotus este una dinte delicatesele culinare care necesită puține ingrediente pentru pregătire și se poate face în 20 de minute.

Cantitățile pentru ciulamaua din pleurotus pot fi diferite, în funcție de numărul de porții de ciulama pe care dorim să le obținem; așadar eu am să scriu ingredientele necesare pentru a avea maximum 6 porții de ciulama de pleurotus.

  • 450 – 500 g ciuperci pleurotus,
  • 1, 5 – 2 litrii de apă rece,
  • 3 – 4 căței de usturoi,
  • 2 -3 fire de ceapă verde,
  • 50 g făină,
  • 3 – 4 linguri de ulei de floarea-soarelui sau de măsline,
  • sare după gust.

Mod de preparare pentru ciulamaua de pleurotus

În doi litri de apă punem la fiert ciupercile pleurotus, după ce le spălăm bine. Se adaugă sarea după gust. Când sunt bine fierte ciupercile pleurotus, (le putem verifica cu o furculiță sau cu un băț de frigăruie de fructe), începem procesul de blendărire până ce toate bucățile de ciupercă au fost bine mixate.

Ciulama de ciuperci pleurotusCu un polonic luăm de două ori din compoziția obținută și punem într-un castron pentru ca după adăugarea cantității de făină să facem o cremă fină, pe care o vom turna în toată fiertura de ciuperci pleurotus proaspăt blendărită. Dacă dorim ca ciulamaua să fie mai groasă se poate repeta operațiunea de adaugare de făină, după cum am precizat în procedura anterioară. Apoi vom adăuga după preferință căței de usturoi spălați și dați prin răzuitoare sau 2 – 3 linguri de fulgi de usturoi, uleiul și vom aranja frunze de ceapă verde sau de usturoi verde ca décor pentru fiecare porție de ciulama din pleurotus, dar se poate decora și cu frunze de pătrunjel.