Gravură frunze tomnale – activitate educativă pentru copii

0 Comentează
Share:

Salutare! Astăzi avem o temă didactică plăcută, recreativă și interesantă pentru copii, anume: gravură frunze tomnale.

Mai întâi activitatea începe afară unde fiecare copilaș își caută frunze perfecte de alun, de migdal sau de alt pom pentru gravura pe care o vor face.

Gravură frunze tomnale - activitate educativă pentru copii

Instrucțiuni pentru găsirea frunzelor tomnale pentru gravură:

1. Frunzele fie de nuc, de vișin, de prun, de migdal sau de orice alt pom trebuie să nu fie rupte sau cu găuri.

2. Frunzele sortate trebuie să fie frumos colorate și divers zimțate.

3. Frunzele alese trebuie să fie curate și nu foarte uscate, căci dacă sunt foarte uscate se pot îndoi în timp și devin fărămicioase.

Acum luați-vă creioanele cerate și hai să explorăm în lumea artelor. Puteți face gravura frunzelor ce culoare doriți, lăsați-vă imaginația să vă ducă într-o lume fascinantă de culori.

Gravura frunze tomnale - activitate educativă pentru copii

Modul de lucru pentru gravura frunzelor tomnale

a. Prima dată se aranjează frunza sub o coală albă de hârtie A4 sau mărimea dorită ținând cont de dimensiunea frunzelor, căci de exemplu frunzele de nuc sunt mai mari decât ale stejarului.

b. Puneți-vă frunzele sub hârtie și trasați ușor pe deasupra cu nuanța aleasă, până ce se umple coala de hârtie cu desen gravurat de frunze tomnale.

Ce este de remarcat:

Magia frunzelor tomnale este că odată ce ați gravurat pe deasupra colii se văd toate nervurile frunzelor așezate sub coală pentru reușita tabloului.

Gravura frunze tomnale - activități educative pentru copiiVoi copilași dacă sunteți mai mici, puteți să faceți un tablou familial cu ajutorul părinților: o frunză făcută de mama, una de tata și una încercată de voi.

Pentru școlari ori preșcolari tabloul cu gravura frunzelor tomnale poate cuprinde și menționare a unei notițe drăguțe sau o dorință.

Și cine vrea poate să experimenteze gravura cu diferite plante sau flori, fie ele medicinale sau nu, astfel să se realize un tablou genial, care poate fi înrămat și pus pe biroul din cameră sau ca tablou de perete.

Mult succes!