Grădina de legume

0 Comentează
Share:
Astăzi, dragi cititoare și distinși cititori ai blogului de pe site-ul 5fructe. ro - iată, m-am hotărât să vă scriu despre grădina de legume a familiei mele și despre pasiunea pentru grădinărit.
Varză

Am dobândit multe informații utile în domeniul grădinăritului văzând cum lucrau bunicii mei în peticul de pământ pe care îl aveau pe lângă casa lor. Iar mai târziu am putut observa cum se gospodăreau chiar părinții mei.

Plante aromaticeOamenii și copilașii în mod special învață unii de la alții, așa că cel mai bine este să dobândim informații și deprinderi bune pe care să le lăsăm moștenire copilașilor noștri. Îmi amintesc că am avut roșii plantate chiar și în balcon, asta a fost o încercare a tatei de a vadea dacă merge așa ceva și chiar a reușit să aibe roșii pentru salată pe toată perioada de vară din acel an.

RoșiiȘtiu că unele gospodine își plantează pătrunjel și mărar la ghiveci, iar fetița mea și-a pus fasole la ghiveci. Ce bucuroasă a fost când i-au răsărit plăntuțele; care acum au cam douăzeci de cm.

Mai nou am văzut că se folosesc padocurile din lemn pentru amenajarea armonioasă a spațiilor de cultivare a legumelor sau a plantelor aromatice precum: oregano, busuioc, pătrunjel, cimbru, leuștean, etc.


OreganoAm toată aprecierea pentru cei care știu să facă design-ul grădinilor de legume și de mirodenii, pentru că este bine de știut că sunt plante care cresc și se dezvoltă bine împreună și altele nu.

 

Plante care se ajută între ele: ridichiile de lună și cele chinezești, salata verde creață sau oricare alt soi de salată, morcovii, spanacul, mărarul, pătrunjelul și căpșunii.

 

Plante care se resping reciproc: prazul, fasolea, mazarea, cartoful, usturoiul, varza, sfecla roșie, ceapa, feniculul și tomatele.

 

În concluzie menționez patru plante care sunt foarte valoroase și pentru protejarea pomilor fructiferi, precum hreanul și urzica, care îndepărdează insectele dăunătoare de la rădăcinile pomilor, iar păpădia și trifoiul atrag albinele benefice la polenizarea florilor și astfel sunt folositoare pentru pomii fructiferi.

Mult succes la grădinărit și multă sănătate!